Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Projecten
  • Bezuidenhof Den Haag, tijdelijke huisvesting Tweede kamer

Tijdelijke huisvesting Tweede Kamer

Overheid

Het historische Binnenhof in Den Haag wordt vanaf 2020 grootschalig gerenoveerd. Een ingrijpende klus die vijfenhalf jaar duurt. Alle Kamerbewoners vertrekken voor die periode naar een andere tijdelijke werkplek. Zij verhuizen naar beschikbare rijkspanden in Den Haag. Daarbij geldt dat de locaties veilig, representatief en passend zijn voor gebruik.

Een van deze panden betreft de Bezuidenhoutseweg 67 te Den Haag. Hier was tot en met medio 2017 het ministerie van Buitenlandse Zaken gevestigd. Het pand wordt verbouwd om geschikt te maken als tijdelijke huisvesting voor de Tweede Kamer.

Het Rijksvastgoedbedijf is de eigenaar van het gebouw en opdrachtgever voor de aanpassingen. Sinds 2017 werkt een team van architecten, technisch specialisten en adviseurs aan het ontwerp en de technische uitwerking hiervan. Dit gaat in intensief overleg met de Tweede Kamer om tot een gedragen plan te komen. Na de zomer van 2018 is de aannemer gestart met de inpandige werkzaamheden. En is het geschikt maken van de tijdelijke huisvesting voor de Tweede Kamer inmiddels in volle gang en vorderen de werkzaamheden gestaag.

Voor de tijdelijke locatie van de Tweede Kamer komt een publieksingang om de grote aantallen bezoekers goed en veilig te kunnen ontvangen. Deze entree wordt gemaakt aan de stationszijde van het gebouw aan de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag. 

De plenaire zaal van de Tweede Kamer past in de Van Kleffenszaal in het pand aan de Bezuidenhoutseweg 67. Oorspronkelijk zou de plenaire vergaderzaal van de Eerste Kamer in de Van Kleffenszaal komen en de plenaire vergaderzaal van de Tweede Kamer in de expeditieruimte van het ministerie. Deze plannen zijn gewijzigd nu de Eerste Kamer zich tijdelijk zal vestigen aan het Lange Voorhout 34-36/Kazernestraat te Den Haag.

Stevens Van Dijck is verantwoordelijk voor het ontwerpmanagement, directievoering en kwaliteitsinspecties.

Meer informatie op:
https://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/vastgoed/projecten-in-uitvoering/den-haag-bezuidenhoutseweg-67

Publieksingang -tijdelijke -tweede -kamer ---artists -impressions Met Bron

Opdrachtgever:Rijksvastgoedbedrijf
Locatie:Den Haag
Architect:ZECC Architecten
Adviseurs:Valstar Simonis
Smits van Burgst
IMd Raadgevende Ingenieurs
Peutz
Hospitality Group
Theateradvies
Aannemer:Strukton Worksphere
Oppervlakte:80.000 m²

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op