Bel direct: 088 - 0024300

NEN 2580 MEETSTATEN EN -CERTIFICATEN

NEN2580 iconDownload NEN2580 productblad

'Meten is weten' en 'elke meter telt'. Dit is zeker van toepassing op het vastleggen van de Verhuurbaar Vloeroppervlakte (VVO). Bij een verhuur-, aankoop- of verkooptransactie van onroerend goed is er vaak discussie over de exacte VVO. Geheel overbodig, want de VVO is nauwkeurig en objectief te bepalen volgens de norm NEN2580.

Wij stellen meetstaten op conform NEN2580 met een bijbehorend meetcertificaat.

Toepassing en belanghebbenden
Bij bestaande objecten hebben zowel huurders als verhuurders baat bij een volgens de norm bepaald en gecertificeerd VVO.

Ook bij de ontwikkeling van projecten is de VVO van groot belang. Door een ontwerp al in een vroeg stadium te laten beoordelen, kan een optimalisatie plaatsvinden wat het rendement met vele procenten kan vergroten. Dit is vaak mogelijk zonder de contouren van het gebouw of de essentie van het plan aan te tasten. Met andere woorden: u realiseert extra opbrengsten bij gelijkblijvende investeringen!

Ook bij deelverhuur van panden speelt de kwestie van het bepalen van de VVO per unit een belangrijke rol. Daarbij rijst vaak de vraag hoe de oppervlakte van de algemene ruimten, zoals entrees en liftportalen moet worden toebedeeld aan de diverse units. Niet zelden wordt er te veel of te weinig VVO doorberekend.

Daarnaast is de VVO vaak de basis bij het managen van onderhoud aan vastgoed en afsluiten van onderhoudscontracten.

Makelaars, projectontwikkelaars, beleggers, beheerders, maar ook huurders hebben baat bij een objectief en correct bepaald VVO.

Gerelateerde projecten

NEN 2580 De Kauwgomballenfabriek
De Kauwgomballenfabriek in Amsterdam werd vijftig jaar geleden gebouwd voor de productie van kauwgom. Nu is deze oude fabriek omgebouwd tot modern kantoor.

Lees meer >

NEN 2580 Nieuwbouw ERA
Het nieuwbouw kantoor van ERA Contour is door Stevens Van Dijck conform de NEN2580 ingemeten en er is een meetcertificaat opgesteld.

Lees meer >

NEN 2580 Gemeente kantoren Dordrecht
De gemeentekantoren bevinden zich aan de rand van het oude centrum van Dordrecht.

Lees meer >

NEN 2580 Vondelpark 3 Amsterdam
Het monumentale pand het Vondelparkpaviljoen is gelegen in het groene hart van Amsterdam. Het is gebouwd in 1881 door architect W. Hamer.

Lees meer >

NEN 2580 meting Oranjekwartier
NEN 2580 oppervlakte meting

Lees meer >

NEN 2580: Neptunusstraat te Hoofddorp
NEN 2580 oppervlakte meting

Lees meer >

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op