Bel direct: 088 - 0024300

WERKPLEKCONCEPTEN

Het werkplekconcept vormt de vertaalslag van de werkprocessen naar de fysieke inrichting. Waar vroeger functies en hiërarchie de belangrijkste ingrediënten waren, ligt tegenwoordig het accent op de werkprocessen en activiteiten. Dit noemen we ook wel een Activiteit Gerelateerd Werkplekconcept. Vaak wordt dit gecombineerd met het principe van wisselwerkplekken of flexibele werkplekken.

Dit werkplekconcept is voor iedere organisatie anders, een maatpak. Door de introductie van Activiteit Gerelateerd Werken worden gebouwen efficiënter gebruikt. Maar er ontstaat vooral ook een kwalitatief hoogwaardige en inspirerende werkomgeving. Die meer kansen biedt voor teamwork en communicatie.

Het ontwikkelen van een werkplekconcept verloopt dan ook in nauwe samenwerking met uw organisatie. Na een analyse van de organisatie en de werkprocessen meten we ook de bezettingsgraad. Voor kantoorhoudende organisaties is deze vaak niet hoger dan 60%. We houden overigens altijd een veilige marge aan juist om medewerkers een variatie aan werkplekken te kunnen bieden.

Vervolgens brengen we het activiteitenprofiel van een teams en afdelingen in beeld. Dit geeft het uiteindelijke inzicht uit hoeveel werkplek van welk type npdig is. Dit is weer input voor het ruimtelijk Programma Van Eisen.

Omdat het proces van ontwikkelen en introduceren van een werkplekconcept nauw verweven is met de organisatie, heeft Stevens Van Dijck een op 'de mens' gerichte aanpak ontwikkeld. Zie Het Nieuwe Werken.

Gerelateerde projecten

GemBipark Heerhugowaard
Nieuwbouw gemeentelijke bibliotheek, nieuwe parkeergarage, uitbreiding en renovatie huidige gemeentehuis en introductie innovatief kantoorconcept.

Lees meer >

Metamorfose Logius - Binnenlandse Zaken
"Het Nieuwe Werken", huisvesting- werkplekconcept, digitalisering, houding- en gedrag, ICT en duurzame bedrijfsvoering.

Lees meer >

Gemeente Vlaardingen, Werkplekontwikkeling
"Het Nieuwe Werken", advies werkplekontwikkeling.

Lees meer >

Hoofdkantoor Essent 's-Hertogenbosch
Herontwikkeling van het voormalige en monumentale hoofdkantoor van de PNEM.

Lees meer >

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op