Bel direct: 088 - 0024300

Wonen doen we al sinds de holbewoners.

2011-11-17
Thema's :
    René Kabboord - Senior projectmanager

(Zorg)woningen

Een tendens die al langer op de markt is: woningen voor ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig willen wonen. Dit soort woningen vaak appartementen, zijn aangepast aan de de oudere mens. De nieuwste trend is verzorgd wonen; zelfstandig wonen maar een hoog niveau in (zorg)voorzieningen als restaurant(s) en fitnessruimten maar ook entertainment.

Niet alleen ouderen hebben baat bij zorgwoningen; ook groepen met een lichte (verstandelijke) handicap worden meer- en meer bij de “gewone wereld” betrokken; Veelal in woongroepen bestaande uit zorgwoningen.  

Kwaliteitsimpuls in wonen

Nederland telt veel wijken uit de jaren vijftig en zestig; veel van deze woningen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd; portiekflats zonder lift,  geen isolatie, krappe badkamers etc. Ook complexen uit de jaren zeventig voldoen niet altijd aan de huidige eisen.

Afwegingen moeten dan gemaakt worden; renoveren of slopen en nieuwbouw? Bij deze keuze spelen niet alleen kosten een rol ook beheersaspecten en  sociale structuren moeten in de afweging betrokken worden. 

Collectief particulier opdrachtgeverschap

Gemeente stellen steeds vaker grond beschikbaar aan particulieren. Deze kunnen dan op een kavel hun droomhuis verwezelijken. Dat is financeel niet voor iedereen weggelegd. Ook op binnestedelijke plekken met die een hoge bebouwingdichtheid vereisen is dat niet mogelijk.

Collectief particulier opdrachtgeverschap kan hier een oplossing zijn. Een groep particulieren die onder leiding van een bouwmanager een blok woningen realiseerd; hierdoor kan prijstechnisch aantrekkelijk een afgestemd project gerealiseerd worden. 

Energieverbruik

Milieu en energieverbruik staan inmiddels hoog op de agenda; puur vanwege het feit dat energielast een steeds grotere hap uit de huishoudportemonnee neemt. Kopers en huurders worden hier steeds kritischer op bij het beoordelen van woningen; Zowel bij nieuwbouw als bij renovaties wordt energiezuinigheid en energieopwekkingssystemen steeds nadrukkelijker geïmplementeerd.

 

 

Sectoren

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op