Bel direct: 088 - 0024300

Bouwbegeleiding directievoering vastgoed Veiligheidsregio Fryslân

2019-11-15
Thema's : Duurzaamheid
    Stefano Delea - Partner | Senior projectmanager

Veiligheidsregio Fryslân is eigenaar van 47 brandweerkazernes en verantwoordelijk voor haar eigen vastgoed. Door de wisselende staat van de kazernes best een ingewikkelde opgave. Stevens Van Dijck gaat Veiligheidsregio Fryslân daarbij de komende vijf jaar ondersteunen in de rol van projectmanager. Een ontzettend mooie opdracht waar we fier op zijn!

Om synergie te creëren in de uitstraling en faciliteiten van de kazernes, heeft Veiligheidsregio Fryslân een blauwdruk ontwikkeld. Zo kan voor nieuwbouw of renovatie zoveel mogelijk worden gestandaardiseerd volgens de vastgelegde principes. Uniformiteit, duurzaamheid en circulariteit zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten. Ook hecht de opdrachtgever sterk aan regionale binding en maakt bij voorkeur zoveel mogelijk gebruik van de inzet van lokale ondernemers. Sprekende opvattingen waar Stevens Van Dijck zich graag aan conformeert. Een leuk detail is dat met voor brandweerkazernes herkenbaar materiaal wordt gewerkt, bijvoorbeeld door de combinatie van verbrand en ‘nieuw’ hout toe te passen.

Het programma is bepaald. Om te beginnen gaan we aan de slag met de kazernes in Makkum, Langweer en Damwoude. Drie kleinere kazernes met ieder zijn eigen kenmerken. In Makkum loopt een locatiestudie voor de nieuwbouwlocatie. In Langweer en Damwoude is besloten de bestaande brandweerpost te renoveren en uit te breiden. In deze gemeenten is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het ontwerpproces is daarvoor nu gestart. Hierbij werken we samen met BDG architecten uit Zwolle.

De plannen gaan verder dan deze drie. Ook in een aantal andere Friese gemeenten worden in de periode tot 2025 de kazernes aangepakt. Daarover later meer.

Kazerne

© JOUS Architecten

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op