Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Actueel
  • Theater aan de Parade - Meer dan een theater

Theater aan de Parade - meer dan een theater

2019-04-01
Thema's : Duurzaamheid
    René van Kooi - Partner | Senior projectmanager

Het afgelopen half jaar is intensief gewerkt aan de selectie en samenstelling van het team dat het ontwerp voor het nieuwe Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch zal gaan uitwerken. Vrijdag 15 maart 2019 was de perspublicatie van de architectenkeuze na een uitgebreide beoordeling van de ingediende structuur ontwerpen.

De beoordelingscommissie heeft gekozen voor het Structuur Ontwerp van NOAHH | Network Oriented Architecture | Amsterdam. Het slimme en doordachte ontwerp maakt een bredere, flexibelere programmering mogelijk. Het nieuwe Theater aan de Parade is meer dan alleen een theater, het wordt een accommodatie voor vele ontmoetingen, beleving, theater, muziek, carnaval, tentoonstellingen en meer. De multifunctionele opzet biedt mogelijkheden voor samenwerkingen van vele kunst en cultuur disciplines. Het nieuwe Theater aan de Parade zet ’s-Hertogenbosch als cultuurstad van het Zuiden weer prominent op de kaart.  

Hergebruik van de bestaande kelderbak is een strak kader in de ontwerp opgave. Naast hergebruik van de kelderbak, voorziet het ontwerp ook in de handhaving van (delen van) de bestaande (betonnen) draagconstructie van de grote zaal. Het voorliggende Structuur Ontwerp zal in 2019, in nauwe samenwerking met een nog te selecteren bouwteampartner/aannemer verder worden uitgewerkt tot een Definitief Ontwerp. Naar verwachting zal de sloop en ontmanteling van het huidige theater in de zomer van 2020 starten. De (officiële) ingebruikname van het nieuwe theater is voorzien in de zomer van 2023 (theaterprogramma 2023 – 2024). 

Stevens Van Dijck verzorgt in opdracht van de gemeente ’s-Hertogenbosch het project-/ ontwerp- en bouwmanagement en zal gedurende de realisatie verantwoordelijk zijn voor de directievoering.

4057 - Visual Gevelaanzicht Voorkant TAP Met Bron

Sectoren

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op