Bel direct: 088 - 0024300

Het Stadhuis in Groningen is officieel geopend!

2022-09-05
Thema's :
    Stefano Delea - Partner | Senior projectmanager

Woensdag 31 augustus stond geheel in het teken van de opening van het gerevitaliseerde Stadhuis.

Diverse sprekers stonden stil bij het gebouw, haar bijzondere functie en het belangrijke democratische werk wat er plaats vindt, de akoestiek werd ‘getest’ door fraaie muzikale intermezzo’s en als sluitstuk de indrukwekkende onthulling van het portret van verzetsvrouw Anda Kerkhoven die als de naamgever van het publieke hart van het stadhuis is verbonden. Een waardig en feestelijk programma waarmee het bijzondere project afgerond is. Na 2 jaar intensief bouwen is het gebouw nu weer van de gemeente en de stadjers waarmee ook een eind is gekomen aan ons werk als directievoerder.

Het gebouw uit de 18e eeuw is grondig gerevitaliseerd. Naast de uitgebreide restauratie- en renovatiewerkzaamheden, zijn ook diverse nieuwe functionele ingrepen in het gebouw gedaan om het gebouw weer toekomstbestendig te maken. Zo is er bijvoorbeeld op spectaculaire wijze een nieuwe verdieping gerealiseerd voor de raadzaal, en is het gebouw beter geïsoleerd en voorzien van een moderne duurzame installatie met o.a. een WKO-installatie. Met deze ingrepen is het Stadhuis klaargemaakt voor toekomstige generaties. 

Nieuwsgierig? Op 10 september is het Open Monumentendag en heb je nóg een mogelijkheid het Stadhuis in al zijn facetten te bewonderen.

4389 Stadhuis Groningen 1

Sectoren

Gerelateerde projecten

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op