Bel direct: 088 - 0024300

Rijksuniversiteit Groningen (RUG) selecteert Stevens Van Dijck

2013-09-24
Thema's :
    Roel Smit - Directeur | Partner | Senior projectmanager

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) selecteert Stevens Van Dijck als bouwmanager voor het nieuwe gebouw voor natuur- en scheikunde.

De nieuwbouw vervangt het huidige complex Nijenborgh 4. Het nieuwe gebouw van meer dan 40.000 m² is een van de grotere nieuwbouwprojecten van Nederland. Het moet plaats bieden aan zo'n 1.400 studenten en 850 medewerkers. Naast kantoor- en onderwijsruimten biedt het gebouw ook onderdak aan een grote diversiteit laboratoria, onder andere trillingsarme.

De bouwwerkzaamheden die starten in 2015, zullen meerdere jaren in beslag nemen. Voor de faculteit wiskunde en natuurwetenschappen wordt dit na de Bernoulliborg en Linnaeusborg de derde nieuwbouw.

Het nieuwe gebouw belooft zeer duurzaam te worden. Een flexibel en toekomstbestendig gebouw, een lang leven van de materialen en een lage milieulast zijn hierbij leidende thema's. Het streven is om tenminste het BREEAM-NL niveau Very good te behalen. De Rijksuniversiteit Groningen wil hiermee een nadrukkelijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van de maatschappij.

Stevens Van Dijck is zeer vereerd met deze opdracht. Het is een complex en ambitieus project. Waarbij de pay off 'Samenwerken met Ambitie' naadloos aansluit.

 

Gerelateerde projecten

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op