Bel direct: 088 - 0024300

Renovatie voormalig Stedelijk Museum Zwolle

2018-11-30
Thema's :

Donderdagavond 29 november 2018 is door wethouder Monique Schuttenbeld en Vincent Robijn (directeur stichting Allemaal Zwolle) het startsein gegeven voor de restauratie van het Drostenhuis. Het Drostenhuis maakt deel uit van de panden van het voormalig Stedelijk Museum Zwolle. Het Drostenhuis zal na de renovatie geschikt worden gemaakt voor een nieuw museum van de Stichting Allemaal Zwolle. Stichting Allemaal Zwolle en de afdeling Archeologie van de gemeente Zwolle krijgen een nieuwe huisvesting in de panden van het voormalig Stedelijk Museum.

Om dit mogelijk te maken zal de brandschade in het Drostenhuis moeten worden hersteld en zal er worden onderzocht hoe de bestaande panden geschikt kunnen worden gemaakt voor de nieuwe gebruikers. Thema’s als verduurzaming, behoud van het monumentale karakter en nieuw leven voor de binnentuin vormen naast de specifieke huurderswensen de hoofdonderwerpen van de lopende onderzoeken.

Maandag 26 oktober is aannemer Hanzebouw in het Drostenhuis gestart met het reinigen van de brandschade. De brand die in het najaar van 2017 heeft gewoed was kort maar heftig en heeft vooral erg veel roetschade veroorzaakt. De komende maanden zijn specialisten ingezet om alle roet en brandlucht uit het pand te krijgen. Er zal met veel zorg worden omgegaan met het bijzondere monumentale pand.

Roet is niet enkel zichtbaar op de wanden, er is ook roet tussen de vloeren, wanden, plafonds en in schachten. Om dit te kunnen verwijderen is demontage van de oude houten vloeren noodzakelijk. Hanzebouw zal de planken demonteren coderen en opslaan zodat deze later weer teruggeplaatst kunnen worden. Dit is een zorgvuldige specialistische klus.

Om de geur te verwijderen zal het pand worden behandeld met ozon. Dit zal ook door specialisten worden gedaan.

Nadat het Drostenhuis vrij is van roet wordt er gestart met de renovatie van de panden om de panden weer geschikt te maken voor de nieuwe huurders.

Stevens Van Dijck vervult de rol van projectleider namens de gemeente Zwolle.

IMG_20181129_182946   IMG_20181129_191347Sectoren

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op