Bel direct: 088 - 0024300

Renovatie provinciehuis afgerond

2014-02-04
    René van Kooi - Partner | Senior projectmanager

Na ruim tweeënhalf jaar renoveren is het nieuwe interieur van het provinciehuis Groningen opgeleverd. Het resultaat van de grondige verbouwing mag er zijn: een kleurrijke en prettige werkomgeving naar ontwerp van HJ vd Valk - T Woudstra interieurarchitektuur / Beltman Architecten. Stevens Van Dijck kijkt met de opdrachtgever, de architect, de adviseurs en de bouwers terug op een complex én geslaagd proces.

Voor de complete renovatie was een bijzondere planning nodig. Om kosten voor dure tijdelijke huisvesting uit te sparen is ervoor gekozen de renovatie gefaseerd uit te voeren. Als bouwmanagers hebben we samen met de betrokken partijen een schuif- en faseringsplan opgezet. Een uitgebreide aanbestedingsprocedure voor de diverse percelen vormde begin 2012 de laatste fase voor de daadwerkelijke bouw. 

In het gebouw zijn diverse overleg- en ontmoetingsplekken gecreëerd die zowel door de werknemers als gasten worden gebruikt. Vernieuwingen in de installaties zorgen voor een beter klimaat en hebben het gebouw een stuk energiezuiniger gemaakt. Hoewel er de nodige vrees en scepsis was bij de medewerkers en enige overlast niet te vermijden, is iedereen blij met resultaat.

Als projectmanager, directievoerder en toezichthouder zijn we bovendien trots op het halen van de planning en het realiseren van dit project binnen budget.


Provinciehuis Groningen

Gerelateerde projecten

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op