Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Actueel
  • Renovatie Cultuurgebouw De Boerderij Son en Breugel

Renovatie cultuurgebouw De Boerderij Son en Breugel

2021-03-24
Thema's :
    Mario van den Born - Projectmanager

In de gemeente Son en Breugel staat een cultuurgebouw uit 1990. Zowel de gemeente als de gebruiker zijn overeengekomen dat er verbeteringen aan het pand noodzakelijk zijn. Zoals de inpassing van E-lift, PV panelen, vernieuwing E-installatie, de inpassing van een luchtbehandelingsinstallatie (i.v.m. corona), extra Miva toilet op de verdieping, maatregelen om zoveel mogelijk aan Integrale Toegankelijkheid Standaard 2018 (ITS-2018) te voldoen, brandveiligheidsmaatregelen, nieuwe keuken en pantry’s, renovatie toiletgroepen en een complete inpandige schilderbeurt. 

Son En Breugel 1

De gemeente liep al enige tijd met dit project onder de arm. In oktober is besloten dat het project toch in 2020 moest worden opgestart. Stevens Van Dijck is gevraagd dit project te managen.
De gemeente had een lijstje met wensen dat vertaald moest worden. Aanvankelijk zou er door Stevens Van Dijck alleen een bestek worden geschreven. Het bleek echter dat er een compleet integraal ontwerp moest worden opgesteld met ondersteuning van een constructeur, een installatie adviseur en een tekenbureau om een omgevingsvergunning aan te kunnen vragen en een onderhandse aanbesteding te organiseren. Kortom een half jaar werk moest in één maand worden gereduceerd.

De aanbesteding is juist voor het kerstreces van 2020 afgerond. De hele inventaris van het pand is in december volledig verhuisd om de aannemer begin januari 2021 te laten starten. De oplevering is in mei 2021.

Echter, de gebruiker bleek nog een lijstje met extra wensen te hebben die nu aanvullend worden onderzocht en verwerkt.

‘Waar een KLEIN projectje GROOT in kan zijn.’

Son En Breugel 2
Raveling liftsparing

Son En Breugel 3
Liftsparing etage

Son En Breugel 4
Dakopbouw (lift +Miva)

Sectoren

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op