Bel direct: 088 - 0024300

Prologis Fokker Logistics Park opgeleverd

2019-12-02
Thema's : Duurzaamheid
    Mario van den Born - Projectmanager

Prologis Fokker Logistics Park is het grootste particuliere logistieke bedrijvenpark in Europa.

Op dit Fokkerpark te Oude Meer is ‘onder de rook’ van de luchthaven Schiphol in de afgelopen periode, het nieuwe Warehouse DC2B gerealiseerd. Op woensdag 13 november 2019 is het pand opgeleverd en afgenomen door opdrachtgever en eigenaar PROLOGIS. Daarmee is het beschikbaar gekomen voor de markt. Het DC2B is een State of the Art gebouw en biedt ca. 10.000 vierkante meter logistiek bedrijfsoppervlak. 

Dit hoogwaardige distributiecentrum heeft 16 docks en is eventueel op te delen in twee units. De logistieke hal heeft grote kolomoverspanningen van ca. 22 m. en een vrije hoogte van ca. 10,5 m. Op de 2 etages zijn ca. 1.200 m2 mezzaninevloer en ca. 1.200 m2 kantoorvloer gerealiseerd.

Het nieuwe gebouw voldoet aan hoge specificaties en is uitgerust met diverse geavanceerde duurzaamheidsvoorzieningen met het oog op energiebesparing en beperking van de milieu-footprint met als gerealiseerde doelstelling het BREEAM keurmerk ‘Very Good’.

Stevens Van Dijck heeft op dit project het projectmanagement verzorgd. In deze rol is de aannemer aangestuurd, die verantwoordelijkheid was om het pand volledig turnkey op te leveren.

 

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op