Bel direct: 088 - 0024300

Persbericht Matrix Innovation Center

2016-08-26
Thema's : Flexibel bouwen
    Ieke Selen - Projectmanager

In 2015 startte voor Stevens Van Dijck de betrokkenheid bij de nieuwbouw van Matrix VII. Vorige week verscheen hierover onderstaand persbericht:

Nieuw laboratorium annex kantoor op Amsterdam Science Park

Matrix Innovation Center ontwikkelt een nieuw laboratorium en kantoorgebouw van ruim 9.000 m² BVO op Amsterdam Science Park. Het Advanced Research Center for Nanolithography (ARCNL) heeft al een huurovereenkomst getekend voor ruim een derde van het gebouw. Diverse andere partijen hebben concrete belangstelling uitgesproken.

3816-Artist Impressie 1.JPG

Het gebouw biedt hoogwaardige faciliteiten voor high tech research met laboratoria en kantoren. Het pand van totaal ruim 8.000 m2 VVO zal voldoen aan de BREEAM Very Good eisen en is ontworpen door Ector Hoogstad Architecten. Door de toegenomen belangstelling voor vestiging op het Amsterdam Science Park zijn bestaande Matrix panden vrijwel geheel verhuurd en is verdere groei van faciliteiten noodzakelijk. Het nieuwe pand komt aan de MC Gillavrylaan naast het pand van FOM-instituut AMOLF. De geplande oplevering is in mei 2018

Over Matrix Innovation Center, ARCNL en Amsterdam Science Park

Matrix Innovation Center is de eigenaar van vijf bedrijfsverzamelgebouwen op Amsterdam Science Park en faciliteert en huisvest hierin momenteel zo’n 105 (startende) bedrijven uit de ICT, Big Data, High Tech en (green) Life Science sector. Op Amsterdam Science Park is tevens een groot aantal wetenschappelijke topinstituten van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), de bèta faculteit van de Universiteit van Amsterdam en het Amsterdam University College gevestigd. Hiermee is Amsterdam Science Park het grootste bèta-cluster van Nederland. Met de aanwezigheid van de grootste datatransport hub ter wereld, de AMS-IX, is Amsterdam Science Park een aantrekkelijke locatie voor (internationale) onderzoeksinstellingen en bedrijven.

3816-Artist Impressie 2.JPG

ARCNL werd in januari 2014 opgericht en vormt een unieke publiek-private samenwerking tussen de Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM), de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk onderzoek (NWO), de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit Amsterdam, en ASML, wereldmarktleider in de productie van lithografiemachines. ARCNL verricht op hoog niveau fundamenteel wetenschappelijk onderzoek dat relevant is voor de nanolithografie.

Amsterdam Science Park is een gezamenlijke ontwikkeling van de Universiteit van Amsterdam, gemeente Amsterdam en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Dagelijks studeren en werken hier ruim 10.000 studenten, onderzoekers en ondernemers.

Gerelateerde projecten

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op