Bel direct: 088 - 0024300

Oplevering Wärtsilä spoorzone Zwolle

2020-04-20
Thema's :

In opdracht van ProRail voerde Stevens Van Dijck een grootschalige verbouwing uit van de bijna monumentale spoorwegloodsen in de spoorzone van Zwolle. De gebouwen zijn naar grote tevredenheid van ProRail, gebouw eigenaar NS en huurder Wärtsilä opgeleverd.

In verband met de spoorverbreding moest een deel van de gebouwen worden gesloopt. Omdat ProRail niet de eigenaar is van de gebouwen maar wel de initiator was van de spoorverbreding, ontstond een complexe situatie.

In opdracht van ProRail trad Stevens Van Dijck in overleg met gebouw eigenaar NS vastgoed en huurder Wärtsilä. Na onderzoek naar verschillende ontwerpvarianten kwamen de partijen tot overeenstemming. Stevens Van Dijck contracteerde de benodigde aannemers en vormde de verbindende factor tussen gebouw eigenaar, huurder en ProRail.

Om plaats te maken voor de verbouwing werden intern afdelingen tijdelijk verhuisd en het productieproces gereorganiseerd. Een deel van het gebouw werd vlak naast het spoor zonder buitendienststelling gesloopt. De bijna monumentale gevel werd bijna geheel in prefab elementen nagebouwd en 50 meter verderop teruggeplaatst. Installatietechniek werd aangepast aan de nieuwe situatie en de gevel voorzien van een dik pak isolatie. De gevelaanpassing gebeurde door monumenten adviseurs van Het Oversticht. Tijdens de verbouwing liep het productieproces van Wärtsilä 24/7 door zonder grote hinder van de bouw.

Vol trots kijken we met alle betrokken partijen terug op een geslaagd proces en een prachtig eindresultaat. Wat is bouwen toch gaaf!

Wartsila 3

Sectoren

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op