Bel direct: 088 - 0024300

Oplevering Musis Sacrum een feit!

2017-11-24
Thema's : Duurzaamheid
    René van Kooi - Partner | Senior projectmanager

Na 2,5 jaar intensief samenwerken is de oplevering van het Musis Sacrum in Arnhem een feit. In november 2017 vond de officiële overdracht/oplevering plaats. Na het doornemen van de opnamelijsten zijn formeel de handtekeningen gezet. 

Oplevering 24112017

René van Kooi, projectmanager bij Stevens Van Dijck is vanaf de realisatiefase als proces-/contractmanager betrokken bij dit bijzondere project. Het was een bijzonder mooi en uitdagend project om aan te mogen werken. De nieuwe ‘monumentale’ Parkzaal past door zijn materialisering uitzonderlijk goed in de binnenstedelijke, parkachtige omgeving en het zicht vanuit de zaal (over het podium) naar het achterliggende park is uniek in Nederland.  In mijn ogen een zeer geslaagde revitalisatie / vernieuwing van het Musis Sacrum, waar ik met trots op terugblik.”

Uitdagingen
Na het contracteren van Mertens Bouwbedrijf (Weert) als aannemer zijn we medio 2015 gelijk gestart met de sloop, nieuwbouw en renovatie. René: “Opvallend binnen dit project was de samenwerking binnen het team. Enerzijds de druk om het project binnen de gestelde kaders op te leveren en anderzijds de tijd nemen om samen te kijken naar oplossingen. Problemen waren uitdagingen en gedurende de engineering en uitvoering van het project zijn we altijd blijven nadenken over de juiste oplossing. Wat is het beste voor het project en het beoogde gebruik. Met als resultaat een prachtig vernieuwd Musis Sacrum.”

Nieuwbouw en renovatie
Nadat in mei 2017 de nieuwbouw in gebruik is genomen, is er gestart met de renovatie van de oude klassieke Muzenzaal. Bijzonder bij de renovatie van de historische concertzaal was om de uitbreiding van het podium uit de jaren ’80 weg te halen. Door in de nieuwe gevel (achter het podium) hoge raampartijen in te passen is ook hier zicht naar buiten gecreëerd. De daglichtverbinding met het podium en de zaal is ook hier spectaculair en uniek te noemen. Verder zijn beide zalen nu ook multifunctioneel te gebruiken.” 

Musis -sacrum -aangepast -11-kl

Collega Johan Nijhuis was verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole. “Doordat niet alles vooraf was gespecificeerd, was het een uitdaging om tijdens de bouw samen te komen tot het kwaliteitsniveau welke door de opdrachtgever was meegegeven. Zeker bij de renovatie van het bestaande deel was het afstemmen van de verschillen in verwachtingen van groot belang. Uiteindelijk heeft intensief overleg hierover geleid tot een overeenstemming in de wijze van uitvoeren en de beoogde kwaliteit.”

Het Musis Sacrum is volledig gerenoveerd/vernieuwd. De gehele verbouwing/renovatie heeft 2,5 jaar geduurd. Een groot gedeelte is gesloopt en daar is een stuk nieuwbouw voor in de plaats gekomen. Deze ingrijpende verandering zorgt ervoor dat er weer volop genoten kan worden. In januari 2018 vond de feestelijke (her)opening plaats.

Sectoren

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op