Bel direct: 088 - 0024300

Oplevering warehouse DC 11 Eemhaven Rotterdam

2019-06-11
    Mario van den Born - Projectmanager

In de Eemhaven te Rotterdam aan de Marco Polostraat is het door Prologis aangekocht Warehouse DC 11 gerealiseerd. Prologis Fokker Logistics Park is het grootste particuliere logistieke bedrijvenpark in Europa.

DC 11 is een herontwikkelingsterrein van 2,4 hectare met 12.000 vierkante meter logistiek bedrijfsoppervlak. Prologis heeft het bestaande gebouw ontwikkeld tot een hoogwaardig distributiecentrum met hoge verwerkingscapaciteit dat met name geschikt is voor cross-dockingtaken. Het gebouw kan eenvoudig worden opgedeeld in drie units en leent zich uitstekend voor efficiënte dock ratio. DC 11 bestaat uit flexibele rechthoekige units zonder kolommen, wat bijdraagt aan maximale operationele efficiency. Het nieuwe gebouw voldoet aan hoge specificaties en wordt uitgerust met diverse geavanceerde duurzaamheidsvoorzieningen met het oog op energiebesparing en beperking van de milieu-footprint. Een zeer intensieve klus die op 3 juni 2019 bekroond is met een oplevering aan de eigenaar en een overdracht aan de eerste gebruiker.

Stevens Van Dijck is op deze herontwikkeling gedelegeerd opdrachtgever en verantwoordelijk voor de realisatie van dit project. In deze rol wordt de aannemer aangestuurd, die de verantwoordelijkheid draagt om het pand volledig turnkey op te leveren.

DC 11 Eemshaven Rotterdam

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op