Bel direct: 088 - 0024300

Opening Mgr. Frencken College Oosterhout

2020-02-03
Thema's : Duurzaamheid
    Roel Smit - Partner | Senior projectmanager

Donderdag 30 januari 2020 is het vernieuwde Mgr. Frencken College te Oosterhout feestelijk geopend. Na 2,5 jaar bouwen aan deze 10.800 m² grote middelbare school is de school inmiddels volop in gebruik. 

Mooi om even stil te staan met opdrachtgever gemeente Oosterhout, Design & Construct aannemer Van Wijnen Zuid, architect DP6 en natuurlijk de schoolleiding, personeel en scholieren bij deze zeer uitdagende klus. Door asbestproblematiek en een gefaseerde bouw met maar twee noodlokalen was het een uitdaging om de bestaande school niet te hinderen maar wel vlot en grondig door te bouwen. Door een zeer intensieve en constructieve samenwerking is dit goed gelukt.  

Stevens Van Dijck heeft de haalbaarheidsstudies gedaan, het programma van eisen opgesteld, met de gemeente Oosterhout de aanbesteding georganiseerd en het contractmanagement tijdens de bouw gedaan. 

De te handhaven gebouwdelen zijn volledig op nieuwbouwniveau gebracht en daarmee naadloos samengevoegd met de nieuwbouw. Het duurzame gebouw heeft triple-glas, PV panelen, Frisse Scholen B binnenklimaat en is multifunctioneel inzetbaar met twee aula’s, auditorium en een gecombineerde sporthal. Bijna alle hekken rond de school zijn vervangen door waterpartijen, heuvels en nieuw groen zodat de school veel beter aansluit op het naastgelegen Lukwelpark.

Nu de bouw is afgerond keert de rust weer terug in het Lukwelpark en kan het Mgr. Frencken College weer jaren vooruit.

Frencken 1

Sectoren

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op