Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Actueel
  • Opening kantoor Alfa Accountant en Adviseurs Leeuwarden

Duurzaam kantoor voor Alfa Accountants en Adviseurs in Leeuwarden

2019-11-12
Thema's : Duurzaamheid
    Hillebrand Hartholt - Projectmanager

Duurzaam, duurzamer, duurzaamst. Dat laatste was de ambitie bij de nieuwbouw van het kantoorgebouw van Alfa Accountants en Adviseurs in Leeuwarden.

Borren Staalenhoef Architecten maakte het karakteristieke ontwerp van het superduurzame gebouw, dat helemaal tot zijn recht komt op de zichtlocatie aan de zuidelijke invalsweg van de Friese hoofdstad.

Niet alleen de bereikbaarheid is met de komst van het nieuwe pand sterk verbeterd. In het transparante, open kantoor met veel glas zijn de werkomstandigheden uitstekend. Na de feestelijke opening van het gebouw op 18 oktober jl. door burgemeester van Leeuwarden Sybrand van Haersma Buma, hebben de medewerkers het nieuwe pand enthousiast in gebruik genomen.

Opdrachtgever Alfa heeft hoge duurzaamheidsambities en vertaalt dit door in haar dienstverlening en bedrijfsvoering. Dat hun nieuwe kantoor in Leeuwarden energieneutraal gebouwd moest worden en volgens de hoogste normen van BREEAM sluit daarbij goed aan. Een mooie uitdaging voor de bouwmanagers van Stevens Van Dijck.

Stevens Van Dijck begeleidde het traject vanaf de VO-fase. In samenwerking met het ontwerpteam zijn we tot een efficiënte combinatie van duurzaamheidsmaatregelen gekomen. Denk bijvoorbeeld aan het hergebruik van regenwater voor het spoelen van de toiletten, het hergebruik van oud puin voor nieuw beton, ledverlichting, een dak vol PV-panelen, warmtepompen en slimme installatietechniek. Daarnaast zorgt een flexibele indeling het pand ook op de lange termijn aan te passen is aan veranderende wensen. Een ontwerp om trots op te zijn!

Alfa Accountants (1)

Om het gebouw ook te kunnen realiseren binnen de gestelde kaders was een slimme aanbesteding nodig. Om een dergelijk duurzaam pand te realiseren is expertise nodig maar is een haalbare aanneemsom ook relevant. Een aanbesteding waarbij een dominante waardering van de inbreng van optimalisaties maar ook ruimte om een optimale planning op te stellen is een goed recept gebleken om een bouwpartner te contracteren die het gebouw kon realiseren. Er is kwaliteit aan het plan toegevoegd en risico’s geminimaliseerd en toch binnen budget uitgevoerd.

Tijdens de uitvoeringfase was Stevens Van Dijck betrokken in de rol van directievoerder en toezichthouder. Jorritsma bouw was verantwoordelijk voor de realisatie. De ruimte in de planning is efficiënt gebruikt voor het doen van een degelijke verificatie van het bestek door de aannemer. waardoor het uitvoeringsproces soepel is verlopen.

Stevens Van Dijck kijkt terug op een mooi project waar met veel plezier aan is gewerkt in opdracht van een zeer bevlogen opdrachtgever. En Alfa kan in Leeuwarden weer jaren vooruit in één van de meest duurzame kantoren van Noord-Nederland.

Alfa Accountants (14)


Sectoren

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op