Bel direct: 088 - 0024300

Opening EcoNexis Huis te Zwolle

2012-06-29
Thema's : Duurzaamheid
    Roel Smit - Directeur | Partner | Senior projectmanager

Op 25 juni 2012 is het EcoNexis Huis in Zwolle officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door Han Fennema (voorzitter Raad van Bestuur Enexis), Joop Atsma (demissionair staatssecretaris van Infrastructuur & Milieu) en Theo Rietkerk (gedeputeerde van de Provincie Overijssel).

Het EcoNexis Huis is een demonstratiewoning van Enexis, netbeheerder in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. In het EcoNexis Huis wordt op diverse manieren het zogenaamde Smart Grid principe uitgelegd. Smart Grid wil zeggen dat er slim wordt omgegaan met verbruik én opwekking van energie. Doelgroepen zijn professionals, studenten en overige geïnteresseerden.

Het ontwerp is van Origins Architecten, Royal Haskoning was installatieadviseur en IMD was constructeur. De bouwkundig hoofdaannemer is Bouwbedrijf Siemensma en installateur is Vaatstra Installatietechniek.

Tijdens het ontwerp en uitvoering was de onderlinge afstemming tussen diverse expertises zeer belangrijk. De bouwkundige kern en schil, de installatietechnische componenten en de zogenaamde “Experience” (het presenteren van de inhoud naar toekomstige bezoekers) functioneren daadwerkelijk als een drie-eenheid.

Stevens Van Dijck heeft de programmafase, het ontwerptraject en de uitvoering begeleid.

www.econexishuis.nl

Econexis Huis

Sectoren

Gerelateerde projecten

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op