Bel direct: 088 - 0024300

Een ontwikkeling van Het Nieuwe Werken

2012-11-21
Thema's :
    Dieter Beijersbergen - Adviseur

Tablet PC’s zijn binnen vijf jaar de gewoonste zaak van de wereld geworden in het zakenleven. Na de iPad zijn Samsung en nu ook Microsoft in deze - voorheen - niche markt gesprongen. Nog vijf jaar in de toekomst en we zullen waarschijnlijk niet meer zonder kunnen. Het gebruiksgemak van deze draagbare computers hangt grotendeels af van de beschikbare apps voor de uit te voeren werkzaamheden. Naast de gebruikelijke kantoorwerkzaamheden zoals email, tekstverwerking en een spreadsheet, komen er ook steeds meer specialistische apps op de markt voor de bouwwereld. Het gebruik van BIM, maar ook de administratieve verwerking bij opleveringspunten of andere bouwwerkzaamheden zouden met een goed ontworpen app veel efficiënter en eenvoudiger worden uitgevoerd.

De ontwikkeling van handzame elektronische hulpmiddelen om ons werk minder tijd- en plaatsafhankelijk te maken staat niet stil. Vanaf 2013 komt, na Google, nu ook het bedrijf Vuzix met een Augmented Reality headset voor de consument. Dit geeft uiteraard zeer interessante mogelijkheden voor onze gebouwde omgeving. Voor alle duidelijkheid: Augmented Reality is de mogelijkheid om op een (mobiel) scherm virtuele zaken te projecteren op die plaats in de werkelijkheid. Bijvoorbeeld: wanneer je een camera richt op een bouwplaats, dan kan je met behulp van Augmented Reality op het scherm in de camera het gebouw al zien staan (het computermodel van het gebouw wordt real-time in het juiste perspectief op het videobeeld van de bouwplaats geprojecteerd).

De mogelijkheden zijn legio. Een voorbeeld kan zijn dat men op deze manier als opdrachtgever, maar ook als huisvestingadviseur op een nieuwe locatie een ontwerp al ruimtelijk kan beoordelen, nog voordat er ook maar iets is gewijzigd in de fysieke omgeving. Een ander voorbeeld is dat men vergaderingen kan beleggen waarbij elke persoon op de AR-headset in één vergaderruimte geprojecteerd kan worden zonder dat men fysiek aanwezig is. Wat weer het gevolg kan hebben dat we nog mobieler kunnen werken en dus ook de huisvestingswensen weer doet veranderen. Het Nieuwe Werken is nu nog relatief nieuw. Maar eigenlijk is Het Nieuwe Werken een continue ontwikkeling, een evolutie van de werkende mens, op basis van nieuwe technologieën en inzichten in de communicatie tussen ons allen.

Voor meer informatie:

http://www.technologyreview.com/news/507666/googles-glass-gets-a-competitor/

 

 

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op