Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Actueel
  • NRW Jaarprijs voor Herontwikkeling Kleiweg Gouda

NRW Jaarprijs voor Herontwikkeling Kleiweg Gouda

2014-04-22
Thema's : Duurzaamheid
    Ben Schreuder - Projectmanager

Vorige week viel een van onze projecten in de prijzen. De herontwikkeling aan de Kleiweg in Gouda kreeg de prestigieuze NRW Jaarprijs. Stevens Van Dijck deed in 2012 het bouwmanagement voor het project en de directievoering. Tevens traden we op als gedelegeerd opdrachtgever. NRW schrijft over het project:

Met de herontwikkeling van een aantal naast elkaar gelegen winkelpanden aan de Kleiweg (24-48) in Gouda heeft eigenaar Redevco een substantiële bijdrage geleverd aan de verbetering van de kwaliteit van de hoofdwinkelstraat in de historische binnenstad van Gouda.

De jury noemt de herontwikkeling van Kleiweg 24-48: “een geslaagde en beeldbepalende reparatie van een cruciaal gedeelte van de hoofdwinkelstraat van Gouda. Het resultaat is een realistische, maar toch ook subtiele oplossing: lelijk en gedateerd is vervangen door fraai en tijdloos.” Door het afsluiten van de slecht functionerende Kleiwegpassage, kon nieuwe ruimte worden toegevoegd aan de binnenstad. Over een gevellengte van 70 meter is een complex van 7.000 m2 gerealiseerd. Ook de kwaliteit van het winkelaanbod is substantieel verbeterd doordat er nu vier winkelruimtes van marktconforme omvang in de binnenstad zijn ingepast, met zelfs één aaneengesloten unit van ca. 1.800 m², een ideale maat voor het toevoegen van een belangrijke trekker.

Het project is ook een pilot project voor het duurzaam herontwikkelen van winkelcentra. Alles is in het werk gesteld om de milieubelasting zo laag mogelijk te laten zijn. Dat heeft geresulteerd in een BREEAM-certificaat ‘Very Good’.

Bekijk een filmpje over het project op: https://www.youtube.com/watch?v=XZrc8igyPA0

Jury
De jury van de NRW Jaarprijs bestaat uit leden van het Bestuur en van de Raad van Toezicht van NRW zonder ‘conflict of interest’, aangevuld met enkele externe deskundigen vanuit de disciplines stedenbouwkunde / architectuur, overheid, detailhandel, duurzaamheid en consumentenbeleving. Alle genomineerde projecten zijn door de jury bezocht. De jury treedt op als beoordelingscommissie.

De jury van de NRW Jaarprijs 2014 bestaat uit de volgende personen: Jos Sentel (juryvoorzitter Thirdplace), Hildegard Assies (Urban Retail), Krein Bons (Van Haren Schoenen BV), Richard Dallinga (HB Capital), Françoise Dechesne (MAB Development), Cees van der Goes (Cees van der Goes architectuur en stedenbouw), Caroline Kievit-Droste (Corio Nederland), Willem Krzeszewski (Staedion), Marcel Reinartz (RMA bv – stedelijke ontwikkeling en vastgoed), John Vos (Blokker Holding), Rick Zijderveld (gemeente Den Haag)

NRW
NRW, opgericht in 1986, is een actieve vereniging waar ruim 500 toonaangevende vastgoedprofessionals samenwerken aan een attractief en toekomstbestendig winkellandschap voor de consument. Uitgangspunt voor het toekennen van de NRW Jaarprijs is dat het ingediende project een hoogwaardige bijdrage levert aan de kwalitatieve ontwikkeling van de winkelvoorzieningenstructuur in Nederland.

Sectoren

Gerelateerde projecten

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op