Bel direct: 088 - 0024300

LocHal in Tilburg is opgeleverd.

2018-12-03
Thema's : Duurzaamheid
    Bram Jongejan - Partner | Senior adviseur

Op 30 november 2018 is de LocHal opgeleverd. De imposante LocHal met zijn rauwe schoonheid was voorbestemd om de hotspot van de spoorzone te worden. De Bibliotheek Midden Brabant, Kunstloc en Seats2Meet gingen de uitdaging aan om samen invulling te geven aan het programma. Waarbij de LocHal een synergetische springplank vormde.

Om genoeg oppervlakte en functionaliteit te creëren is in de LocHal als het ware een nieuw gebouw ontworpen. Aan de zuidzijde – waar de hoofdentree zich bevindt – is sprake van een plein met kathedraal achtige proporties. Dat zicht biedt op de nieuwe vloeren die zich als een trappenlandschap ontvouwen. Bijzonder element is ook de glazen zaal uit de beurs van Berlage die weer in de LocHal is opgebouwd. En de textielen die zich vanaf het hoge dak draperen om de verschillende functies. En zo voor geborgenheid en spanning zorgen.

In 2016 is het werk aanbesteed in de vorm van een design & build contract. De bouw startte medio 2017 met de restauratie van de buitenschil. Eind 2017 werd begonnen met de nieuwe staalconstructie. En nu is het casco gebouw gereed.

Seat2Meet heeft op 3 december 2018 de deuren. geopend.  Ook De Bieb en Kunstloc zijn in december 2018 verhuisd. 

Dt Qeu 3IXg AA1VHq -large .jpg   Dt Qf J3BXQAAi BWq

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op