Bel direct: 088 - 0024300

KOZ Maximaal wint German Design Award 2018

2018-01-15
Thema's : Duurzaamheid
    Roel Smit - Directeur | Partner | Senior projectmanager

Kinderopvang Máximaal in Hillegersberg is in de prijzen gevallen. De opvang heeft de German Design Award 2018 voor uitstekend communicatie-design in de wacht gesleept.

Op de grens van de wijken Hillegersberg en Schiebroek heeft de gemeente Rotterdam KOZ Maximaal, een specialistisch centrum voor Kind, Onderwijs en Zorg, ontwikkeld. Als bouwmanager heeft Stevens Van Dijck leiding gegeven aan het ontwerp- en realisatieproces.

Door het bijzondere ontwerp was het extra uitdagend: geen enkele hoek in het gebouw is recht, de houten gevel heeft verschillende kleuren en ritmes, en sluit perfect aan bij de rustige, groene en veilige omgeving.

COZ-Rotterdam  (2)w

Midden in het Groen
Simone Drost Architecture, laat op de website van de German Design Award weten dat ze een gebouw hebben ontworpen met een sterke verbinding met de natuur. De verbinding met de natuur werkt helend voor deze kinderen. 'De sensorische perceptie van het kind (gevoel, kleur, geluid, atmosfeer) was de gids voor het ontwerp. De structuur is vastgesteld door middel van vorm, ritme en kleur.'

Meer informatie
De German Design Award wordt jaarlijks uitgereikt aan projecten die een baanbrekende bijdrage leveren aan het Duitse en internationale designlandschap.

©German Design Award

Gerelateerde projecten

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op