Bel direct: 088 - 0024300

Kick-off renovatie B-gebouw EUR

2015-09-17
Thema's : Fitte gebouwen
    Bram Priem - Partner | Senior projectmanager

Dinsdag 15 september vond de officiële kick-off plaats van de renovatie van het B-gebouw van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Bij de kick-off waren de gebruikers, opdrachtgever, dienstbeheerders, architect, adviseurs en aannemers aanwezig.

De gebruikers van het B-gebouw zijn de Universiteitsbibliotheek en het Rotterdamsch Leeskabinet. De komende jaren wordt het pand, dat uit 1968 stamt, grondig gerenoveerd. In 2014 kondigde Matthijs van Otegem, directeur van de Universteitsbibiloheek in een interview de renovatie aan: "In haar nieuwe jasje wordt onze bibliotheek lichter, ruimer, toegankelijker, overzichtelijker – allemaal expliciete gebruikerswensen. Met 900 goed uitgeruste, moderne studieplekken, en een eigen, heldere entree aan de Institutenlaan.”

Het renovatieproject is ontworpen door architect Jef van den Putte en ABT Adviseurs. De aannemingscombinatie Dura Vermeer, Van Galen, Van den Pol en Oranje neemt de uitvoering op zich. 

Stevens Van Dijck zal in het project zorgdragen voor de directievoering en toezicht tijdens de uitvoering van de renovatiewerkzaamheden. In die functie zullen we strak sturen op: het zorgvuldig integreren van nieuwe hoogwaardige materialen en installaties in het robuuste monumentale gebouw, het inspelen op (altijd voorkomende) onverwachte situaties bij een renovatieproject en de strakke planning. 

Op 17 augustus zond RTV Rijnmond een audiofragment uit over de aanstaande renovatie, een interview met Matthijs van Otegem. Klik hier voor het fragment.

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op