Bel direct: 088 - 0024300

Kennis delen: Parkeren is een vak

Parkeren lijkt zo simpel. Je zoekt een lege parkeerplaats,  zet daar jouw auto of fiets en klaar ben je. Waarschijnlijk sta je er helemaal niet bij stil wat er allemaal bij komt kijken voordat een parkeerplaats een parkeerplaats is. 

Ed van Savooyen is partner bij Spark, een adviesbureau op het gebied van parkeren in het kader van duurzame mobiliteit. Bij het project Reinier de Graaf in Delft adviseerde Ed over de parkeermogelijkheden bij het ziekenhuis. Om de kennis over parkeren binnen Stevens van Dijck te vergroten hebben we Ed uitgenodigd voor een presentatie. 

Na zijn lezing zijn we overtuigd: Parkeren is een vak. 

De toekomst van parkeren 

Technologische ontwikkelingen gaan hard. We kunnen en willen steeds meer. Ook op het gebied van parkeren. Technologie maakt het voor de reiziger makkelijker om te parkeren. En dezelfde technologie maakt de keuze voor parkeermogelijkheden soms wat uitdagend. 

Parkeren en big data 

Als je gaat parkeren wordt er ontzettend veel data verzameld. Ga maar na welke handelingen je allemaal uitvoert voordat je op een parkeerplaats staat. Tussen aankomst en vertrek bij een parkeergarage wordt waardevolle informatie verzameld. Helaas wordt daar niet altijd iets mee gedaan. 

Auto’s die zichzelf parkeren 

De nieuwe BMW 7 serie neemt jou het parkeer-drama uit handen. Deze auto laat jou uitstappen voor de parkeerplaats en neemt vervolgens het parkeren zelf over. Met de futuristische sleutel heb jij de controle over de auto, ook als je uitgestapt bent. 

Audi gaat nog een stap verder. De nieuwe modellen van Audi laten jou buiten de parkeergarage al uitstappen en als de garage met de juiste apparatuur uitgerust is vindt de auto zelf zijn weg naar een lege parkeerplek. 

Automatische parkeersystemen 

In Nederland komt het niet echt van de grond, maar in het buitenland zie je ze wel vaker: automatische parkeersystemen. Dit zijn parkeergarages die de auto voor je parkeren. Waarom het hier niet lukt? Moeilijke vraag, maar ik zou het ook wel lastig vinden om de controle uit handen te geven. 

Nu al keuzes maken voor over 10 jaar 

Bij een project zoals Reinier de Graaf moeten er nú al keuzes gemaakt worden voor over 10 jaar. Wat voor soort voertuigen rijden we dan? Rijden we überhaupt nog? Welke afmetingen zijn dan leidend? Het is lastig om daar nu al keuzes voor te maken, maar we zijn ervan overtuigd dat we met de expertise van Ed de parkeergelegenheid bij het ziekenhuis in Delft zo optimaal mogelijk hebben ingevuld. 

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op