Bel direct: 088 - 0024300

Hoofdkantoor Essent 10 jaar later

2016-12-20
    Roel Smit - Directeur | Partner | Senior projectmanager

Op 15 december jl. was het exact 10 jaar geleden dat het hoofdkantoor van Essent in 's-Hertogenbosch werd opgeleverd. Een baanbrekend en buitengewoon succesvol design & build project. Binnen planning, binnen budget en kwalitatief boven verwachting. Dat werd gevierd met de key players van destijds.

De opgave was om een eufemisme te hanteren uitdagend. Medio 2003 stonden we aan de start. Met de opdracht: ontwikkel een kantoor van 25.000 m² BVO, renoveer het monumentale ‘PNEM’ kantoor van 12.000 m² BVO en realiseer een parkeergarage met 600 plaatsen. Zorg dat het eind december 2006 in bedrijf is. En passant moest een kantoor gesloopt worden. En op het terrein krioelde het van de kabels en leidingen met vitale functies.

Eind 2003 startte de Europese aanbesteding voor het D&B contract. Tegelijkertijd startte de procedure voor de wijziging van het bestemmingsplan. Medio 2004 was de aannemer geselecteerd. Ondertussen ging het ontwerpteam verder, zodat de aannemer met een opgewaardeerd plan kon starten.

Wat maakte het project tot een succes? Vooral door te kiezen voor een gezamenlijke focus en ambitie: op tijd een fantastisch gebouw opleveren. Eventuele discussies over contractuele zaken mochten die focus niet verstoren. En zo is het ook gegaan. Tegenwoordig wordt veel gesproken over samenwerking. Natuurlijk is dat belangrijk. Bij dit project brachten we dat in de praktijk. Door problemen samen op te pakken, door elkaar wat te gunnen, elkaar te vertrouwen en te respecteren.  

  • Opdrachtgever: Essent
  • Projectmanagement: Stevens Van Dijck
  • Architect: de Architecten Cie
  • Constructeur: ABT
  • Adviseur installaties: Adviesbureau Linssen
  • Aannemer: BAM

Sectoren

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op