Bel direct: 088 - 0024300

High Tech gebouwen zijn booming!

2011-11-17
Thema's :

Datacenters

De toenemende vraag naar automatisering, de zich uitbreidende behoefte aan datacapaciteit en bedrijfszekerheid, de snelheid van de ontwikkelingen op ICT gebied en de focus op de eigen core business brengt met zich mee dat steeds meer bedrijven hun ICT outsourcen. Of zo gezegd "in the cloud gaan". Dit zorgt voor een groeiende vraag naar nieuwe datacenters.

Het datacenter als gebouw moet erin voorzien dat de daarin opgestelde ICT apparatuur kan beschikken over zekere internet connectiviteit en stroomvoorziening. Daarnaast is van belang dat ruimtetemperatuur en relatieve luchtvochtigheid binnen nauwe grenzen constant blijft. Verder is uiteraard de beveiliging van terrein en gebouw en de toegangscontrole van zeer groot belang. De veiligheid en discretie van de gegevens moet immers gegarandeerd zijn.

Dergelijke projecten vragen om projectmanagers met drive en inzicht, iemand die enerzijds de projectrisico's op een juiste wijze kan identificeren en beheersen en anderzijds in staat is de verschillende disciplines (E- en W-installaties, ICT voorzieningen, bouwkundige en constructieve voorzieningen, nutsbedrijven, vergunningprocedures) effectief aan te sturen en te coördineren.

Laboratoria

Verdergaande behoefte aan onderzoekmogelijkheden en strengere eisen ten aanzien van de fysieke aspecten van de omgeving waarbinnen bepaalde onderzoeken plaatsvinden zorgen voor een toenemende vraag naar state of the art laboratoria. Op allerlei gebied: fysisch, biologisch, farmaceutisch, optisch etc.

Elk van deze onderzoeksgebieden vraagt om verschillende onderzoeksomstandigheden en eisen ten aanzien van trillingen, temperatuur, luchtzuiverheid, decontaminatie etc.

Natuurlijk hebben de ontwerpers een heel belangrijk aandeel in het ontwerp en de functionaliteit van een gebouw. Echter de aansturing van het proces, de coördinatie van de disciplines, de toetsing van de ontwerpen aan de gestelde kaders zijn eveneens belangrijke succesfactoren voor het project. Een projectmanager die niet alleen sterk is in procesmatige aansturing maar tevens inhoudelijke kennis heeft van laboratoria en clean rooms levert meerwaarde voor de opdrachtgever.

Sectoren

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op