Bel direct: 088 - 0024300
 • Home
 • Actueel
 • Gemeente Stichtse Vecht kiest voor centrale huisvesting

Gemeente Stichtse Vecht kiest voor centrale huisvesting

2013-12-17
Thema's :
    Gerard Schouten - Senior adviseur

Afgelopen maand heeft het college, op basis van het advies rapport van Stevens Van Dijck, een besluit genomen over ambtelijke huisvesting. Hiermee wordt de ambtelijke huisvesting teruggebracht van vijf locaties naar één locatie. Het college kiest voor het huisvesten van de publieksbalie en de totale ambtelijke organisatie in het gemeentekantoor in Maarssen. Breukelen wordt bestuurlijke vergaderlocatie (voor o.a. raadvergaderingen en werksessies) en blijft een trouwlocatie. Deze keuze scoort het beste op de meeste, vooraf gestelde kwaliteitscriteria.

Wethouder Vastgoed, Pieter de Groene: “Met behulp van een extern gespecialiseerd bureau is een programma van eisen op tafel gelegd, waarin wordt weergegeven hoe twee onderzochte varianten scoren op 7 criteria: efficiënt ruimtegebruik, dienstverlening, efficiënte bedrijfsvoering, bereikbaarheid voor inwoners, flexibiliteit, duurzaamheid en financieel. De keuze van het college komt duidelijk beter naar voren. Vooral de efficiëntieslag in ruimtelijk, duurzaam en financieel opzicht geeft de doorslag.”

Het voorstel van het college heeft de beste score op 5 van de 7 criteria. Door de gehele organisatie op één locatie te huisvesten wordt het beschikbare vloeroppervlakte in Maarssen optimaal benut. Hierdoor komen zowel het Koetshuis als het Voorhuis in Breukelen vrij en kunnen worden ingezet voor andere doeleinden. Door de gehele organisatie op één locatie te huisvesten, ontstaan korte communicatielijnen en hoeven medewerkers niet meer te reizen tussen diverse locaties. Deze efficiëntieslag is zowel op de korte als de langere termijn financieel het meest aantrekkelijk.

Alle varianten zijn uitgewerkt op basis van een activiteit gerelateerd werkplekconcept, waarbij werkplekken worden gedeeld. Het gekozen gemeentekantoor heeft hiervoor voldoende mogelijkheden.

Bekijk hier het persbericht op de website van de gemeente Stichtse Vecht

Goudenstein

BoomBosch


                  

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op