Bel direct: 088 - 0024300

Een constructeur is meer dan een rekenaar

2014-02-25
Thema's :
    Roel Smit - Directeur | Partner | Senior projectmanager

Constructeurs moeten zich als hoofdconstructeur positioneren en van meet af aan bij het ontwerp betrokken zijn. Dat vertelde een van onze partners, Roel Smit, vorige week aan de beroepsvereniging van constructeurs.

Smit pleit voor een proactieve rol van de constructeur als ontwerpend adviseur; een hoofdconstructeur die nauw overlegt met de architect en de opdrachtgever. Een constructief ontwerper komt met varianten en is volwaardig lid van het ontwerpteam. Op deze manier ontstaan de mooiste samenwerkingen en de beste gebouwen.

Als bouwmanager selecteert hij regelmatig een constructeur voor een project. Bij het organiseren van een Europese of meervoudig onderhandse aanbestedingen maakt hij voor de opdrachtgever inzichtelijk wat het belang van de constructeur is. In de selectieleidraad komen dan de best passende criteria.

Het interview maakt deel uit van een reeks waarin VNconstructeurs, de beroepsvereniging van constructeurs, andere partijen uit het bouwproces aan het woord laat over het vak van de constructeurs.

Het hele interview is te lezen op: http://www.vnconstructeurs.nl/Nieuws_detail.aspx?item=151

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op