Bel direct: 088 - 0024300

Echo in uitvoering

2021-05-17
Thema's :

De bouw van Echo, het nieuwe onderwijsgebouw van TU Delft, is op dit moment volop in uitvoering. Er wordt met man en macht gewerkt om dit bijzondere onderwijsgebouw begin 2022 op te leveren. Waar staan we nu? 

We zoomen in op 3 ontwikkelingen:

Glas
Heel veel glas. Dat is wat je ziet als je naar Echo kijkt. Octatube, gespecialiseerd in hoogwaardige toepassingen van glas en staal, maakt de doorlopende glazen gevels en daklichten. Het grootste glaspaneel is ongeveer 2,6 bij 5 meter en is meer dan 5cm dik. Eén glaspaneel kan hierdoor wel 1200 kilo wegen. Het plaatsen ervan is dan ook nogal een klus!

Glas Echo

Centrale trap
Als je Echo betreedt, kom je binnen in een centrale, open ruimte. Een enorme open wenteltrap brengen de verdiepingen met elkaar in verbinding. De trap van staal is door Jonkers Bouwmetaal ontwikkeld en geplaatst. Om dat ‘klusje’ te klaren werd de grootste verreiker van Nederland ingezet waarmee de trap op zijn plek kon worden gehesen.  

Trap Echo

Collegezaal
Echo beschikt straks onder andere over een collegezaal voor 700 personen. De constructie voor de tribune in deze zaal is in de maak. Door middel van mobiele wanden kan de grote zaal worden opgesplitst in drie kleinere zalen, zo kunnen meerdere colleges op hetzelfde moment plaatsvinden. Met de mobiele wanden van Multiwal duurt het ombouwen van de zalen maar 10 minuten. Om dit systeem en de strakke timing uitgebreid te testen is het projectteam vanuit de bouw en een delegatie vanuit Beheer & Onderhoud (Campus and Real Estate, TU Delft) afgereisd naar Hull in Engeland. Zij bezochten hier een van de projecten die Multiwal eerder al realiseerde. 

Collegezaal Echo

Gerelateerde projecten

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op