Bel direct: 088 - 0024300

E&C-contract gebouw De Bussel ondertekend

2014-01-22
    Dick Westerduin - Directeur | Partner | Senior projectmanager

Woensdag 8 januari 2014 hebben gemeente Oosterhout en aannemer Van Wijnen Zuid de overeenkomst getekend voor de renovatie en uitbreiding van gebouw De Bussel, ook wel de huiskamer van Oosterhout genoemd. Het betreft een Engineer en Construct-opdracht (E&C) op basis van de vraagspecificatie UAV GV.

In het gebouw De Bussel zullen het theater De Bussel, het VVV-kantoor en de bibliotheek Theek 5 gehuisvest worden. Na renovatie en uitbreiding bestaat het gebouw uit een grote en kleine theaterzaal met respectievelijk 480 en 200 zitplaatsen met backstage ruimtes, een foyer, twee overdekte laad- en losruimtes, een openbare bibliotheek en kantoren voor de bibliotheek en het theater. Het gebouw zal na de renovatie en uitbreiding ca. 6.700 m² groot zijn. 

De gedeeltelijke sloop start in maart 2014. Renovatie en uitbreiding zullen juli 2015 gereed zijn. Het ontwerp van het gebouw is van DP6 architectuurstudio en 3TO architecten. De architecten hebben voor het gebouw De Bussel een ingetogen ontwerp gemaakt. Het ontwerp straalt een zekere huislijkheid uit. De nieuwe, bakstenen gevel refereert aan een (theater)gordijn. Het gebouw krijgt een groen dak.

Stevens Van Dijck heeft in de ontwerpfase het projectmanagement, waaronder het opstellen van de vraagspecificatie UAV GC, en de Europese aanbestedingen verzorgd. Tijdens de uitvoering zorgt Stevens Van Dijck voor het projectmanagement, bouwkostenmanagement en de kwaliteitscontroles.

Zie voor meer informatie: http://www.oosterhout.nl/inwoners/ruimtelijke-ontwikkeling/projecten-en-woningbouwprojecten/santrijn/

OndertekeningDeBussel-DSC01918

Sectoren

Gerelateerde projecten

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op