Bel direct: 088 - 0024300

Eerste drive-in OK's in Nederland geopend

2021-04-20
Thema's :

Een uniek concept: het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft heeft bovenop het dak van haar parkeergarage een nieuw OK-complex gerealiseerd. Om trillingen van rijdende auto’s te voorkomen is het hele complex op dempingsveren gebouwd.

EGM Architecten, die eerder al het naastgelegen ziekenhuis heeft ontworpen, heeft ook dit innovatieve concept voor Reinier de Graaf ontwikkeld. Er is verbinding gecreëerd met het ziekenhuis door een ingenieuze luchtbrug. Zo vormt het nieuwe complex samen met de bestaande gebouwen een logisch en functioneel geheel.

Rd GG OK

De OK’s zijn bedoeld voor ingrepen die als dagbehandeling kunnen worden uitgevoerd. Patiënten kunnen na het parkeren van de auto direct de lift instappen naar de huiselijke entree van het nieuwe centrum, waar met ronde vormen, rustgevende kleuren, daglicht en natuurlijke materialen een gemoedelijke sfeer is gecreëerd. 

De goede bereikbaarheid met de auto maakt dat het 'drive-in OK’s' worden genoemd. En ook na afloop zit je dus snel weer in de auto zodra je weer naar huis mag. Zo wordt het de patiënten zo aangenaam mogelijk gemaakt. Want dát vinden ze belangrijk bij het Reinier de Graaf Gasthuis, patiënten moeten zich op hun gemak voelen.

Deze maand heeft het complex zijn deuren geopend en hebben de eerste dagbehandelingen plaatsgevonden. Met trots kijken we terug op dit bijzondere project, waarvan Stevens Van Dijck het projectmanagement mocht verzorgen van het ontwerp en de realisatie.

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op