Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Actueel
  • DenB dezelfde ingredienten een andere manier van koken

D&B: dezelfde ingrediënten, een andere manier van koken

2015-09-21

Directeuren Roel Smit en Dick Westerduin geven op het platform Bouw in Ontwikkeling hun visie op de contractvorm Design & Build.

'Traditioneel wordt gebouwd volgens een vast recept: de adviseurs ontwerpen en de aannemer bouwt. “Bij D&B gebruikt men dezelfde ingrediënten, maar is er sprake van een andere manier van koken”, vertelt Roel Smit, directeur en partner. Bij D&B heeft de uitvoerende partij juist invloed op het ontwerpproces.'

In het interview wordt verder ingegaan op de afwegingen voor D&B als contractvorm. Ook wordt het belang benadrukt van een goede begeleiding van de opdrachtgever.

'Westerduin: “Ten opzichte van een traditionele aanpak vereist D&B van de opdrachtgever dat er meer wordt ‘losgelaten’. Bovendien vraagt deze contractvorm ook meer van de aannemer; meer invloed in het gehele proces betekent naast meer vrijheid ook dat de aannemer meer moet managen.” Smit: “D&B stimuleert co-makership. De taken worden zo verdeeld zodat de expertises van de verschillende partijen ten volste worden benut. Maar je moet er ook in geloven dat je er gebaat bij bent om kwaliteitscontroles op je eigen werk uit te voeren, dat je daardoor een beter product krijgt.'

Klik hier om het volledige interview te lezen op de website van Bouw in Ontwikkeling. Het interview is ook gepubliceerd in een speciale bijlage bij het Financieele Dagblad.

Schermafbeelding 2015-09-21 Om 11.06.33

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op