Bel direct: 088 - 0024300

Definitief Ontwerp Zernikeborg RUG vastgesteld

2015-11-17
Thema's : Duurzaamheid
    Roel Smit - Directeur | Partner | Senior projectmanager

Gisteren, 16 november 2015, heeft het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) ingestemd met het Definitief Ontwerp (DO) van de nieuwbouw voor de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Het gebouw biedt na oplevering huisvesting aan topinstituten op het gebied van natuur- en scheikunde, die baanbrekend onderzoek verrichten.

Het gebouw omvat 63.000 m² BVO. Aan de nieuwbouw worden zeer hoge eisen gesteld. Die vaak moeilijk te verenigen zijn. Het gaat bijvoorbeeld om trillingsvrije opstellingen voor lasers en elektronenmicroscopen, clean rooms, elektromagnetisch afgeschermde ruimten, uitgebreide faciliteiten zoals cryogene voorzieningen. Bovendien zal het gebouw in twee fasen verrijzen, wat betekent dat een uitgebreide schuifpuzzel voorafging aan de indelingsplannen. In de fase DO is ook de aardbevingsbestendigheid van het ontwerp geborgd.

3626-zernikeborg 03

De plattegrond heeft de vorm van 3 geschakelde W’s. De entree en de grote collegezaal en de passage die langs de gehele westzijde loopt, ontmoeten elkaar in een groot atrium, dat het logistieke hart vormt van het gebouw. De gevel is samengesteld uit ruitvormige elementen, die voor een verfijnde textuur zorgen.

3626-zernikeborg 02

Aan het ontwerp werkten mee: Ector Hoogstad Architecten, ABT/Wassenaar, Arcadis, DGMR, Dr Heinekamp. Stevens Van Dijck is verantwoordelijk voor het projectmanagement.

Gerelateerde projecten

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op