Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Actueel
  • D&B-contract Parkeergarage Santrijn ondertekend

D&B-contract Parkeergarage Santrijn ondertekend

2014-02-12
    Dick Westerduin - Directeur | Partner | Senior projectmanager

De gemeente Oosterhout heeft opdracht gegeven tot de bouw van een parkeergarage in het Santrijngebied. Maandag 10 februari is hiervoor het contract getekend met de ontwikkelaar Blauwhoed en de aannemers Korteweg Bouw en Mobilis. De tweelaagse ondergrondse parkeergarage heeft 275 parkeerplekken. Bovenop de garage komen twintig stadswoningen en 33 appartementen verdeeld over twee appartementsgebouwen.

Het project is een zogenoemde Design and Build-opdracht (D&B). De aannemer werkt de parkeergarage verder uit om vervolgens omstreeks eind mei te starten met de bouw. In opdracht van de gemeente verzorgde Stevens Van Dijck de aanbesteding; als projectmanagers blijven we gedurende het verdere ontwerptraject en de uitvoering betrokken.

De garage zal de parkeerdruk in het centrum van Oosterhout verlagen. De parkeerdruk hangt samen met de nabijheid van winkels en de culturele faciliteiten in Gebouw De Bussel. Een maand geleden heeft de gemeente opdracht verstrekt voor de renovatie en uitbreiding van dit gebouw, waarin een theater en bibliotheek zijn gehuisvest. Ook voor de nieuwe appartementen en woningen is parkeercapaciteit nodig. De appartementen worden verhuurd en de stadswoningen worden door Blauwhoed verkocht.

De oplevering van Parkeergarage Santrijn is gepland in oktober 2015. Medio 2015 start de bouw van de woningen en appartementen.

Santrijn -Artist Impression

Sectoren

Gerelateerde projecten

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op