Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Actueel
  • Danone Innovation Centre – zo kan opleveren ook

Danone Innovation Centre – zo kan opleveren ook!

2013-05-24
    Bram Priem - Partner | Senior projectmanager

3 mei 2013 is het nieuwe Danone Innovation Centre, gelegen in het Utrecht Science Park, opgeleverd. Hierbij mag gesproken worden van een schoolvoorbeeld hoe een dergelijk technisch complex project inclusief inbouwpakket en huurdersvoorzieningen zeer strak en ruim binnen de tijd opgeleverd kan worden. De totale ontwerp- en uitvoeringsplanning was zeer ambitieus, echter door openheid, wederzijds vertrouwen, afspraken nakomen en een intensieve samenwerking tussen de betrokken partijen is iedere mijlpaal keurig gehaald.

De constructies en de installaties zijn vanaf het ontwerp t/m de realisatie in BIM uitgewerkt.
Doordat BAM Utiliteitsbouw regio Utrecht daarnaast gebruik maakte van LEAN-technieken is de bouw zeer voorspoedig verlopen en is in de ruwbouwfase een voorsprong van 10 weken opgebouwd.

Het project van ruim 24.000 m² is ontwikkeld door OVG re/developers en ontworpen door Cepezed. Het Danone Innovation Centre wordt het nieuwe, internationale onderzoekscentrum voor babyvoeding en medische voeding, voor merken zoals Nutricia. Investeerder Hannover Leasing kocht het project van OVG in juni 2011.
Danone bundelt in het Innovation Centre haar R&D-activiteiten van Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië. Naar verwachting zullen hier zeker 450 werknemers een werkplek vinden. Het moderne gebouw bevat onder andere een proeffabriek, sensory, verschillende laboratoria en kantoren. Daarnaast is er een ondergrondse parkeergarage, een informatie- en vergadercentrum, een grand café, een skybar en een restaurant.

Het kantoor voldoet aan de BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificering. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van een warmte- en koudeopslag in de bodem, welke geëxploiteerd zal worden door Eneco Warmte & Koude. Het Danone Innovation Centre is zo ontworpen dat het gebouw eenvoudig en met weinig gebruik van materiaal uit te breiden is. De laboratoria zijn gemakkelijk om te vormen tot kantoorruimten. Duurzaamheid komt in verschillende aspecten van het ontwerp tot uiting: zoals de locatie, de vormgeving, de materialisatie, de flexibiliteit, het energieverbruik, het klimaatconcept en de bouwmethodiek.

Stevens Van Dijck was, in opdracht van OVG, verantwoordelijk voor het projectmanagement gedurende het ontwerp- en uitvoeringstraject. Tevens verzorgde Stevens Van Dijck de kwaliteitsinspecties tijdens de uitvoering. Wij danken Danone, OVG, Hannover Leasing, BAM, Cepezed, Deerns (installatie-adviseur), Bartels (constructeur),DGMR (adviseur bouwfysica en brandveiligheid), AOS-Studley (adviseur Danone) en Tagis (adviseur Hannover Leasing) voor de professionele en zeer geslaagde samenwerking.

 Danone teamfoto

Danone Atrium

Sectoren

Gerelateerde projecten

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op