Bel direct: 088 - 0024300

Cultuur is de spiegel van de maatschappij

2011-11-17
Thema's :
    René van Kooi - Partner | Senior projectmanager

Ook de museumbezoeken trekken weer aan. En niet alleen van buitenlandse gasten. Juist Nederlanders weten ook de weg naar het museum meer en meer te vinden. 

Theater en museumdirecties raken bewust van het feit dat een renovatie in de huidige marktomstandigheden prijstechnisch relatief gunstig kan worden uitgevoerd. Of dat grootonderhoud aan installaties gunstig in de markt zijn weg te zetten en waarbij investeringen in duurzame energiezuinige installaties gezien direct resultaat opleveren wat betreft exploitatie. 

Daarnaast zijn er ook initiatieven waarbij bestaand vastgoed, (tijdelijk) verbouwd en geschikt gemaakt wordt voor theater en musicalproducties zoals bijvoorbeeld op vliegveld Valkenburg. Hier is een theater gebouwd in een van de hangars van het voormalige militair vliegveld nabij Katwijk. Een 360º rond draaiende tribune met 1100 zitplaatsen brengt je van set naar set. Hierdoor wordt elke voorstelling of zakelijk evenement in de Theater Hangar een ware belevenis. De ruime en eigentijds ingerichte foyer, restaurant Noordeinde en het bordes met een groot terras bieden uitzicht op het vliegveld en de landingsbaan.

Veel hotels hebben tegenwoordig een multifunctionele functie. Naast de normale hotel faciliteiten beschikken ze steeds vaker over congreszalen, een spa, winkels, schoonheidssalons e.d. Gasten kunnen op die manier gebruik maken van een groot aantal faciliteiten op hetzelfde adres. Vaak ook worden arrangementen aangeboden van een diner en/of hotelovernachting in combinatie met een theatervoorstelling.  

 

 

Sectoren

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op