Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Actueel
  • Brede belangstelling voor netwerkevenement "Bouwen voor Cultuur"

Brede belangstelling voor netwerkevent Bouwen voor Cultuur

2014-06-26
Thema's :

Tegelijk met de aftrap van het WK Voetbal vond het evenement Bouwen voor Cultuur plaats. Professionals uit de gehele bouwkolom spraken over het nieuw te bouwen Poppodium Leeuwarden, Leeuwarden als Culturele Hoofdstad 2018 en de spin-off voor de bouwsector in Noord-Nederland. Stevens Van Dijck kijkt terug op een geslaagd evenement.

Samen met DP6 architectenstudio en ingenieursbureau Deerns werken we aan een nieuw Poppodium Leeuwarden. Met het oog op Leeuwarden als Culturele Hoofdstad 2018 hebben we op 12 juni gezamenlijk een netwerkevent georganiseerd, gericht op de bouw- en cultuursector in Noord-Nederland.

Het evenement vond plaats in het poppodium Romein en er was belangstelling vanuit de gehele bouwkolom; van ontwikkelaar en architect tot installateur. Uiteraard was er bij het evenement ruime aandacht voor het nieuw te bouwen Poppodium Leeuwarden. Kort voor het evenement had de gemeenteraad het plan goedgekeurd voor de bouw. Er was eerder onzekerheid ontstaan omtrent de exploitatie nadat een belangrijke participant in dit project zich dreigde terug te trekken. In het nieuwe complex is naast ruimte voor een poppodium ook ruimte voor de cultuuropleidingen van ROC Friesland College. Nergens anders in Nederland zal het MBO cultuuronderwijs zo verweven zijn met de dagelijkse praktijk. Het complex zal een omvang hebben van ruim 4.500 m2 bvo en een investering vragen van circa 7 miljoen.

Na de presentatie over de ins en outs van het nieuwbouwproject, schetste de projectmanager van de gemeente Leeuwarden, Ynze Haitsma, een lonkend perspectief van de ontwikkelingen in de stad in de aanloop naar de CH2018. Met de nieuwbouw krijgt Leeuwarden een uniek poppodium tegenover de stadschouwburg de Harmonie. Een verpauperd deel van Leeuwarden krijgt weer een stevige boost. Ook andere partijen durven weer te investeren in dit deel van de stad. Geluiden zijn er reeds dat bioscoop Pathé zich ook in deze omgeving wil vestigen.

Bouwen Voor Cultuur -IMG_8568

Hierna was het podium voor Foppe de Haan. Als lid van de aanbevelingscommissie van de Culturele Hoofdstad sloeg hij een brug van de Culturele Hoofdstad naar uiteraard het voetbal. Menigeen heeft waardevolle tips gekregen voor het invullen van zijn wedstrijdpooltje. Helaas blijkt ook Foppe de kwaliteiten van het Nederlands elftal te hebben onderschat. Al met al een inspirerende bijeenkomst waarvoor het invullen van de lonkende perspectieven de relaties zijn aangehaald en nieuwe contacten gelegd. We kijken tevreden terug en zijn ervan overtuigd dat dit mooie kansen biedt en genereert. Precies zoals het past in de “mienskip’’-gedachte van CH2018.

Lees meer over het nieuwe poppodium: www.stevensvandijck.nl/nl/projecten/harmoniekwartier-leeuwarden

Gerelateerde projecten

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op