Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Actueel
  • Bouw OK-complex op bezoekersparkeergarage Reinier de Graaf Gasthuis vordert

Bouw OK-complex op bezoekersparkeergarage Reinier de Graaf Gasthuis vordert

2020-02-21
Thema's : Duurzaamheid
    Marieke Smit - Projectmanager

In september 2019 is de bouw van een kleinschalig, modern dagbehandelingscentrum op het dak van de bezoekersparkeergarage bij het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft gestart. Het gaat om een uitbreiding van het huidige operatiekamercomplex in het Gasthuis. Onlangs is de aansluiting voor de loopbrug naar het ziekenhuis gemaakt waarover het OK-personeel straks makkelijk van het ene naar het andere operatiekamercomplex kan lopen. Dit is ook te zien in het filmpje dat deze maand gemaakt is.

Manager OK-complex Caroline van Herpen is onder de indruk: “Ik kan niet wachten totdat het complex open gaat. Er is goed over nagedacht en we hopen dat de patiënten straks tevreden zijn over het nieuwe centrum.” 

Ondertussen werkt de aannemer verder aan de opbouw van het nieuwe complex op de parkeergarage, waar 2 operatiekamers met een recoveryafdeling, 12 dagverplegingsbedden en -stoelen en 6 stoelen voor oogingrepen komen.

Patiënten kunnen hier vanaf begin 2021 terecht voor geplande ingrepen die plaatsvinden in dagbehandeling. Deze OK-capaciteit is nodig omdat de huidige operatiekamers in Voorburg komen te vervallen. Door de veranderende zorgvraag en technologische ontwikkelingen heeft het Reinier de Graaf ziekenhuis besloten om de zorg meer te gaan concentreren. De zorg en ingrepen waar een ziekhuisopname voor nodig is worden verplaatst naar de hoofdlocatie in Delft. Voorburg en Naaldwijk behouden de moderne poliklinieken waar patiënten terecht kunnen voor spreekuren, controles en diagnostiek.

Voorgevel Met Verbindingsbrug

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op