Bel direct: 088 - 0024300

3D Space Planning steeds realistischer

2013-07-08
    Dieter Beijersbergen - Adviseur

Om een beeld te krijgen van de uitkomsten van een werkplekonderzoek, maken we gebruik van de zogenaamde Space Planning. Wat we daarbij doen is het vertalen van een werkplekanalyse in een driedimensionaal beeld. Zo krijgt iedereen een idee van de mogelijkheden van een bepaalde plattegrond van een gebouw, of de consequenties voor het aantal en het soort werkplekken in een ruimte.

Stevens Van Dijck maakt deze Space Planningen al vele jaren. Onlangs is daarbij een overstap gemaakt naar meer recente rendering software, waarbij materialen en lichtbronnen specifieker kunnen worden gedefinieerd. In het 3D model worden de werkplekken, lichtpunten, transparante wanden en meubeltypen weergegeven. Dit alles wordt vervolgens gerenderd en berekend tot een afbeelding.

Uit het 3D model kunnen op eenvoudige en snelle wijze de aantallen worden opgevraagd. Denk dan aan vierkante meters plafond/wand/tapijt, strekkende meters systeemwand, type meubels, etc. voor een globale indicatieve kostenraming. Op deze wijze kan al in het vroeg in de verkenningstraject een beeld worden getoond en een globale indicatie van kosten worden berekend!

3D Space Planning

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op