Bel direct: 088 - 0024300

Eerste paal Alfa Accountants Leeuwarden

2018-11-13
    Hillebrand Hartholt - Projectmanager

Op 13 november 2018 is in Leeuwarden door wethouder Friso Douwstra en directievoorzitter van Alfa Accountants de eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuw duurzaam kantoorgebouw. Het nieuwe gebouw zal het hoogst haalbare duurzaamheidslabel krijgen: “BREEAM OUTSTANDING”. 

Alfa Accountants krijgt hiermee een van de meest duurzame kantoren van Noord-Nederland in handen en het meest duurzame kantoorgebouw van Leeuwarden. Alfa Accountants wil hiermee haar duurzaamheidsambitie vertalen in daden en haar medewerkers een inspirerende nieuwe werkplek bieden. Het gebouw is ontworpen door Borren Staalhoef architecten uit Leeuwarden. Het gebouw heeft een transparante gevel met een luifel die rekening houdt met de oriëntatie van het gebouw ten opzichte van de zon. Voorbeelden van de duurzame maatregelen zijn; hergebruik regenwater voor het spoelen van de toiletten, hergebruik van oud puin voor nieuw beton, ledverlichting, een dak vol PV-panelen, warmtepompen en slimme installatietechniek.

De afgelopen tijd heeft het ontwerpteam onder leiding van Stevens Van Dijck hard aan het ontwerp gewerkt om de zeer ambitieuze duurzaamheidsdoelstelling van Alfa Accountants vorm te geven. Het was geen eenvoudig proces, maar het ontwerpteam en de opdrachtgever zijn trots op het eindresultaat.

Jorritsma Bouw Bolsward zal de realisatie van het gebouw op zich nemen en Stevens Van Dijck is verantwoordelijk voor de directievoering en toezicht.

04
Bron: Borren Staalhoef Architecten

Sectoren

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op