Jorrit van Beurden
Deel dit artikel

Maak kennis met Jorrit

Net afgestudeerd aan de TU in Eindhoven, en de wereld ligt aan je voeten. Voor welk bedrijf kies je dan? Precies voor deze keuze stond Jorrit van Beurden een tijd terug. Inmiddels werkt hij een half jaar bij Stevens Van Dijck. Wat is zijn indruk van onze organisatie en hoe bevalt het tot nu toe?

Jorrit rondde de master Urban Systems and Real Estate af, en werkt als junior projectmanager.

“Natuurlijk, het is even wennen: van het studentenleven naar een voltijdbaan. Maar de werksfeer is hier goed. Iedereen is vrolijk en bereid je nieuwe dingen te leren. Er is een soort inwerkplanning, waardoor je kennismaakt met collega’s. En je draait meteen mee op projecten. In het begin ondersteun je vooral de andere projectmanagers. Maar stap voor stap krijg je steeds meer verantwoordelijkheden. Zonder dat je daarbij het gevoel krijgt dat je het alleen op moet lossen. Er is altijd iemand in de buurt met wie je kan sparren of die je helpt. Daardoor voel ik me meteen onderdeel van het bedrijf.”

Het werk dat ik nu doe…

“Is heel afwisselend. Het gaat met pieken en dalen. Soms reis ik op een dag het hele land door en kom ik laat thuis. Een andere keer is het rustiger, en ben ik vooral op kantoor bezig met bijvoorbeeld berekeningen en verslagen. Die diversiteit maakt het voor mij leuk. Ik vind het fijn om álle aspecten van de bouw mee te krijgen, en dat kan hier prima. Zo leer ik op alle fronten.”

Mijn collega’s zijn…

“De projecten zijn gaaf en de mensen zijn leuk. Je merkt aan alles dat wie hier werkt, hart voor zijn of haar vak heeft. Ze halen het beste uit de projecten die ze doen. En je merkt ook dat iedereen enorm veel plezier heeft in het werk. Ik ben hier nog nooit iemand tegengekomen die met een nors gezicht rondliep. Dat motiveert natuurlijk enorm.”

Ik ben trots op…

Jorrit: “Ik startte blanco aan mijn baan bij Stevens Van Dijck. Bouwprojectmanagement sprak me aan, en ik wilde ondervinden hoe het echt was. We werken hier aan ziekenhuizen, aan universiteiten. Aan grote, complexe projecten, maar ook aan kleinere projecten of we zijn als adviseur aan de zijlijn betrokken bij een project. Al die facetten vind ik interessant, juist vanwege de afwisseling. Geen dag hier is hetzelfde. En dat maakt mij ook wel trots: dat ik aan de slag kon gaan bij zo’n interessant bedrijf.”

Over vijf jaar…

“Ben ik verder doorgegroeid bij Stevens Van Dijck. Ik werk hier graag. Of ik droomprojecten heb? Je kent vast wel dat programma op Discovery Channel, waarbij megabouwprojecten in beeld worden gebracht. Daar keek ik vroeger al naar. En daar is ooit mijn interesse voor de bouw ontstaan. Dus als ik nog eens bij zo’n groot bouwproject van a tot z betrokken kan zijn, lijkt mij dat top.

Deel dit artikel

Andere actualiteiten