Britt van de Laar
Deel dit artikel

Hoe bevalt Britt haar eerste baan na haar afstuderen?

Maak kennis met Britt van de Laar, een veelbelovende young professional  bij Stevens Van Dijck. Britt is onlangs afgestudeerd aan de TU Eindhoven en koos toen voor een carrière bij ons. Met haar frisse blik en technische expertise heeft ze in korte tijd al een waardevolle bijdrage geleverd aan onze projecten. We zijn benieuwd naar haar ervaringen en hoe ze haar eerste zes maanden bij Stevens Van Dijck heeft beleefd.

Starten bij Stevens Van Dijck is…

“Leerzaam. Al tijdens een van de voorgesprekken met Astrid en Roel (projectmanagers Stevens Van Dijck, red.) mocht ik een dag meelopen. Dat was tijdens de ontwerpfase van de renovatie en verduurzaming van het hoofdkantoor van een grote multinational. Ik zat bij een ontwerpvergadering, waar ook de architect aanwezig was. Dat had ik tot dan nog nooit meegemaakt.

Het werk dat ik nu doe…

“Toen ik een tijdje bij Stevens Van Dijck werkte, startte ik met projectmanager Hein aan een nieuw project. Het ging om de renovatie van een wijkcentrum. Een concreet en behapbaar project. En met een bouwteam. Dat betekent in principe dat de aannemer het voortouw neemt. Hein zei tegen mij: ‘Neem jij vanuit ons maar de leiding over het project’. Hij bleef voor mij op de achtergrond beschikbaar als vraagbaak en sparringpartner. Dat vond ik bijzonder: in de aanbesteding voor de aannemer van dit project was ik ook al nauw betrokken geweest. Door dit vertrouwen krijg ik de vrijheid om te ontdekken wat ik kan en me te ontwikkelen.”

Mijn collega’s zijn…

“Kundig en leuk. De sfeer is hier heel relaxed. We werken hard, maar er kan ook gelachen worden. Dat moet ook wel, want hier werk je altijd met twee of drie collega’s aan een project. Dat kan best intensief zijn. Je bent dan bijvoorbeeld een hele dag samen op pad. Het is fijn als je dan ook op een leuke manier met elkaar om kunt gaan. Dat maakt het ook zo belangrijk om in de eerste maanden met alle collega’s kennis te maken. Je krijgt dan een andere band. En dat is net iets meer dan wanneer je alleen over werk met elkaar praat.”

Ik ben trots op…

“Dat mijn kennis door Stevens Van Dijck wordt gezien én gewaardeerd. Ik studeerde af op artificial intelligence, dus ik weet er wel wat vanaf. Op dit moment formeren we een werkgroep met collega’s rond AI in de bouw. Het is nog heel open: wat kunnen we ermee en hoe pakken we dat aan? Voor mij is dat tof: door mijn onderzoek heb ik expertise op dit vlak, en dat wordt door Stevens Van Dijck gezien. En voor het bedrijf is het fijn dat iemand die al met deze complexe en snel ontwikkelende technologie bezig is geweest, dit onderwerp samen met collega’s kan onderzoeken voor het bedrijf. Een echte win-win voor mij.”

Over vijf jaar…

“Ik ben vooral geïnteresseerd in hoge gebouwen. Het bouwen daarvan is supercomplex: je hebt vaak een kleine bouwplaats, er zijn veel eisen aan veiligheid en er zijn vaak allerlei wensen vanuit de omgeving en gemeente. Maar hoe gaaf is dat: een hoog gebouw is ook meteen een landmark. Als je daaraan meewerkt, maakt dat wel trots natuurlijk. Ik zie mezelf wel doorgroeien als projectmanager. Tijdens de opleiding kreeg ik veel les over mechanica. Dat vind ik interessant, maar niet heel de dag. Het leuke aan werken bij Stevens Van Dijck is juist dat ik van alle facetten iets meekrijg. En dat ik me kan ontwikkelen tot generalist. Dat past goed bij het toekomstbeeld dat ik nu voor mezelf in gedachten heb.”

Deel dit artikel

Andere actualiteiten