Bel direct: 088 - 0024300

Zorg

De zorg is de snelst groeiende sector in Nederland. De toename in de zorg- en welzijn sector wordt sterk bepaald door demografische factoren en door een min of meer autonome groei van de vraag naar zorgdiensten.

De zorgsector is een breed begrip, globaal is deze onder te verdelen in Cure & Care. Tot Cure worden de behandelende instanties gerekend als ziekenhuizen, huisartsen en eerste lijngezondheidszorg. Care wordt gekenmerkt door de verzorgende instanties als het verpleeghuis, het verzorgingshuis de thuiszorg, de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg.

De huisvestingsbehoefte van deze verschillende instanties is zeer divers maar voor alle geldt dat de huidige vastgoedportefeuille vaak verouderd is en niet kan bijdragen aan optimale zorgverlening.

Contactpersoon voor deze sector

Gerelateerd nieuws

15-10-2020 - Door Astrid van Dun

Nieuw platform online: Betere Gebouwen zijn Circulair

De bouwwereld een stukje circulairder maken, dát is onze ambitie. LBP|SIGHT en Stevens Van Dijck werken samen aan een mooi project met torenhoge ambities: een zo circulair mogelijke renovatie van een kantoorgebouw. Dat vinden we gaaf! En we leren er ontzettend veel van. Kennis en inzichten die we jullie niet willen onthouden. Daarom dit platform, waar jullie ook met ons kunnen delen.

Lees meer >

16-07-2020 - Door Ad van Pelt

Opening Orthopedisch Centrum Zoetermeer

Wie specialistische orthopedische zorg nodig heeft kan vanaf deze maand in Zoetermeer terecht bij het Reinier Haga Orthopedisch Centrum (RHOC). De grootste kliniek voor orthopedische chirurgie in Nederland is feestelijk geopend en heeft op 7 juli haar eerste patiënten mogen ontvangen.

Lees meer >

14-07-2020 - Door Marieke Smit

Start bouw Buitenpoli Voorburg

In de bouw is de eerste paal altijd een feestelijk moment. Maar wat doe je als je geen eerste paal kunt vieren omdat je in verband met de archeologische waarde van de locatie op een bestaande fundatie bouwt? Met wat creativiteit en goede wil is van alles mogelijk.

Lees meer >

15-06-2020 - Door Hillebrand Hartholt

OK-centrum Nij Smellinghe bereikt hoogste punt

Wat zijn ze goed bezig in Fryslân! De nieuwbouw van het moderne en duurzame OK-centrum van Nij Smellinghe heeft het hoogste punt bereikt. Een mijlpaal! Na de selectie van twee bouwpartners en het succesvol begeleiden van de bouwteamfase worden nu grote stappen gezet in de uitvoering.

Lees meer >

19-05-2020 - Door Ad van Pelt

Nieuw orthopedisch centrum Reinier Haga Groep opgeleverd

Goede bewegingszorg kan altijd beter, zo luidt de overtuiging van de Reinier Haga Groep. Daarom is de afgelopen tijd gebouwd aan een hooggespecialiseerd orthopedisch centrum in Zoetermeer. Dat centrum is vorige maand opgeleverd en wordt op 6 juli a.s. geopend.

Lees meer >

Gerelateerde projecten

Verbouwing Stamcellab Sanquin
In het reeds bestaande Gebouw Q is een magazijn verbouwd tot stamcellab.

Lees meer >


Bouwcoördinatie Sanquin Bloedvoorziening
Sanquin ontstond uit een fusie van 22 locale bloedbanken. De huisvesting moest op een geheel andere leest geschoeid worden.

Lees meer >


Emma Kinderziekenhuis (EKZ AMC)
Complete renovatie en uitbreiding van het Emma Kinderziekenhuis (EKZ AMC).

Lees meer >


Nieuwbouw Sanquin gebouw Y
Nieuwbouw divisies Productie en Research, gebouw Y.

Lees meer >


Zorgpark De Heygraeff
Begeleiding Europese aanbesteding, uitvoeringsfase renovatie van Zorgpark de Heygraeff.

Lees meer >


UMC St. Radboud Ziekenhuis
Nieuwbouw van gebouw ‘Vrouw en Kind’ en ‘Diagnostiek’.

Lees meer >


NKI Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis
Renovatie en herbestemming van delen van het ziekenhuis in Amsterdam.

Lees meer >


Isala Klinieken
Nieuwbouw ziekenhuis van de toekomst op een van de huidige locaties Sophia.

Lees meer >


Deventer Ziekenhuis
Nieuwbouw Deventer Ziekenhuis, psychiatrisch centrum en radiotherapeutisch instituut (RISO).

Lees meer >


TBS kliniek Zeeland
Realisatie van definitieve huisvesting van tbs-kliniek gemeente Landerd.

Lees meer >


Uitbreiding Sanquin gebouw V
Het reeds bestaande Gebouw V wordt aan twee zijden uitgebreid met een kelder, begane grond, 1e verdieping en technische ruimten. De gevel die gelijk is aan aansluitende gebouwen zorgt ervoor dat er één beeld ontstaat.

Lees meer >


Nieuwbouw Reinier de Graaf Gasthuis Delft
Na 30 maanden bouwen is het Reinier de Graaf in Delft op 27 februari 2015 opgeleverd.

Lees meer >


De Ontmoeting Amstelveen
De Ontmoeting is een multifunctioneel complex met zorgappartementen, appartementen voor de vrije sector en appartementen voor de sociale huur.

Lees meer >


KOZ-complex Rotterdam
Gemeente Rotterdam ontwikkelde een Kind, Onderwijs en Zorg-complex. Na een intensieve ontwerpbegeleiding heeft Stevens Van Dijck ook de directievoering verzorgd.

Lees meer >


Renovatie ketelhuis NKI AvL
Het ketelhuis van het Antoni van Leeuwhoek Ziekenhuis (AvL) in Amsterdam is toe aan renovatie. Stevens Van Dijck is gevraagd het projectmanagement op zich te nemen.

Lees meer >


Poli-Apotheek Maasstad Ziekenhuis
De Poli-Apotheek van het Maasstad Ziekenhuis (MSZ) kampte medio 2015 met hoge piek wachttijden en no-shows. Vermoedelijk door een tekort aan balies en ruimtegebrek voor een efficiënte procesgang.

Lees meer >


Nieuwbouw OZG Scheemda
Naast de rijksweg A7 aan de westzijde van Scheemda is begin 2018 een nieuw ziekenhuis voor de Ommelander Ziekenhuis Groep opgeleverd. Tijdens de realisatiefase is Stevens Van Dijck verantwoordelijk geweest voor het operationele bouwmanagement en de directievoering,

Lees meer >


Spoedapotheek Medisch Centrum Leeuwarden
De samenwerking van de spoedapotheek en de ziekenhuisapotheek verlangde een nieuwe huisvesting. De nieuwe apotheek is gelegen nabij de hoofdentree van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL).

Lees meer >


Woonzorgcomplex Lorentzhof
In mei 2016 is het woonzorgcentrum Lorentzhof in Leiden opgeleverd. Stevens Van Dijck verzorgde bij deze duurzame renovatie de directievoering.

Lees meer >


Maasstad Academie
Het Maasstad Ziekenhuis is een samenwerkend topklinisch opleidings-ziekenhuis (STZ). Stevens Van Dijck is sinds juli 2015 betrokken bij diverse projecten binnen Maasstad Ziekenhuis.

Lees meer >


Rijndam Revalidatie
Rijndam Revalidatie biedt revalidatiezorg op verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Stevens Van Dijck geeft leiding aan het programma Bouw en vervult daarin de rol van bouwdirecteur en projectmanager.

Lees meer >


Brandwondencentrum Maasstad
Het Brandwondencentrum in het Maasstad Ziekenhuis had voor ogen de mooiste en kindvriendelijkste verbandwisselkamer van Nederland te maken.

Lees meer >


Reinier Haga Orthopedisch Centrum
Op het terrein van het LangeLand Ziekenhuis te Zoetermeer wordt een orthopedisch centrum gerealiseerd.

Lees meer >


Bijzondere locatie nieuwe OK's Reinier de Graaf Gasthuis
Twee nieuw te bouwen operatiekamers van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft krijgen wel een heel bijzondere plek: bovenop de bestaande parkeergarage voor bezoekers. Bij de bouw van deze garage die naast het ziekenhuis staat, is al rekening gehouden met deze mogelijke uitbreiding. Stevens Van Dijck is verantwoordelijk voor het projectmanagement van het ontwerp en realisatie van deze uitbreiding.

Lees meer >


Uitbreiding OK-complex Nij Smellinghe
Er wordt gebouwd aan maar liefst zeven splinternieuwe OK's, waarvan één moderne hybride variant.

Lees meer >


Nieuwbouw Buitenpoli Voorburg - Reinier de Graaf Ziekenhuis
Door de veranderende zorgvraag en de technologische ontwikkelingen heeft het Reinier de Graaf ziekenhuis besloten de zorg meer te gaan concentreren. Zo verplaatsen zij de (complexe) zorg en ingrepen waar een ziekenhuisopname voor nodig is vanuit Voorburg naar de hoofdlocatie in Delft. In Voorburg en Naaldwijk worden moderne poliklinieken behouden waar patiënten terecht kunnen voor spreekuren, controles en diagnostiek. Deze aanpak sluit aan bij de missie van Reinier de Graaf om patiënten de juiste zorg, op de juiste plaats, op het juiste moment te geven.

Lees meer >


COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op