Bel direct: 088 - 0024300

Bijzondere locatie nieuwe OK's Reinier de Graaf Gasthuis

Zorg

Twee nieuw te bouwen operatiekamers van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft krijgen wel een heel bijzondere plek: bovenop de bestaande parkeergarage voor bezoekers. Bij de bouw van deze garage die naast het ziekenhuis staat, is al rekening gehouden met deze mogelijke uitbreiding. Stevens Van Dijck is verantwoordelijk voor het projectmanagement van het ontwerp en realisatie van deze uitbreiding.

Voorgevel Vanaf Voorplein

De parkeergarage heeft een capaciteit van 450 plaatsen en is begin 2017 in gebruik genomen. Daarbovenop komen nu dus twee splinternieuwe OK’s, met name bedoeld voor de kleinere ingrepen. Ook komt er een holding/recovery en dagverpleging van 12 bedden/stoelen, 6 stoelen voor oogbehandelingen en een steriele opslag voor alle 10 operatiekamers. Via een luchtbrug zijn de nieuwe OK’s verbonden met het OK-complex van het Reinier de Graaf Gasthuis.

De bouw start begin september 2019. Tijdens de bouw kan er vanuit veiligheidsoogpunt geen gebruik worden gemaakt van de bovenste twee etages van de parkeergarage. Daarom is er tijdelijk extra parkeergelegenheid gecreëerd op het braakliggende terrein bij de ingang van het ziekenhuis. Medio 2020 worden de OK’s opgeleverd.

Operatiekamer

Opdrachtgever:Reinier de Graaf Gasthuis
Locatie:Delft
Architect:Royal Haskoning DHV - Constructies
Aannemers:Aan de Stegge Twello
De Groot Installatiegroep
Oppervlakte:Circa 2.500 m² BVO
Bouwkosten:Circa € 10 miljoen
Oplevering:2020

Sectoren

Gerelateerde diensten

BouwmanagementONTWERPMANAGEMENT

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op