Bel direct: 088 - 0024300
KOZ-complex Rotterdam

Op de grens van de wijken Hillegersberg en Schiebroek ontwikkelt de gemeente Rotterdam het KOZ-centrum, een specialistisch centrum voor Kind, Onderwijs en Zorg. Als bouwmanagers geeft Stevens Van Dijck leiding aan het ontwerp- en realisatieproces.

KOZ-ontwerp03

Het KOZ zal een beschermde leer-werkomgeving bieden aan kinderen en jongeren van 0 tot 20 jaar met een verstandelijke beperking. In het complex werken zorg- en onderwijspartners samen aan de zorg en ontwikkeling van de kinderen. Zowel de Sint Mattheusschool, Stichting Pameijer en Kinderopvang BijDeHand krijgen er onderdak.

De gemeente heeft drost + van veen als architect geselecteerd. Naast het aansturen van het ontwerpteam heeft Stevens Van Dijck de coördinatie met de gebruikers georganiseerd. Voor zo’n speciale doelgroep hebben de gebruikers namelijk zeer specifieke eisen.
De locatie van het KOZ aan de Aleyda van Raephorstlaan werd in 2012 aangewezen door de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek vanwege het groene karakter, de rustige en veilige omgeving, en de goede verkeersontsluiting. Eerder stond hier een gebouw van het Albeda College. In het begin van de ontwerpfase is onderzocht of dit hergebruikt kon worden. Dat was technisch niet mogelijk, wat betekende dat het gebouw gesloopt diende te worden. Stevens Van Dijck heeft een sloopbestek opgesteld, de aanbesteding van de sloopaannemer georgani...

Lees meer over dit project >Of bekijk een volgend project >
Kantoor Google Nederland BV

Begin januari 2014 is er een wel heel bijzonder kantoorinterieur opgeleverd. Een bakfiets als receptie, een caravan als vergaderruimte en een tafelvoetbal voor de ontspanning: Google Nederland heeft het kantoor in Amsterdam gerenoveerd en uitgebreid.

Stevens Van Dijck kreeg in 2012 de opdracht voor het totale projectmanagement en de financiële bewaking van het renovatie- en uitbreidingsproject van Google Nederland. Aanleiding tot het project waren de sterke groei van de organisatie en de wens het kantoor aan te passen aan de nieuwe manier van werken.

We zijn vanaf de initiatieffase betrokken en we hebben voor en met Google de architect en de overige adviseurs geselecteerd. De volgende fase betrof het begeleiden van het ontwerptraject. Samen met de architect en de installatieadviseur is op basis van de Google Design Guidelines en de input van de gebruikers van het kantoor in Amsterdam het ontwerp gemaakt. Een aantal wensen was van grote invloed op het ontwerp: het verkrijgen van een LEED Gold certificaat, het hergebruiken van materialen en losse inrichting en het volgen van de Healthy Materials-richtlijnen.

Het ontwerp van D/DOCK geeft invulling aan een effectieve maar tegelijk speelse werkomgeving. De inrichting met de bakfiets en caravan verwijst naar de garage in Silicon Valley waar Larry Page en Sergey Brin in 1998 met Google zijn begonnen.

Op basis van een meervoudig onderhandse aanbesteding zijn de aannemers geselecteerd e...

Lees meer over dit project >Of bekijk een volgend project >
Erasmus University College (EUC)

De voormalige gemeentebibliotheek van Rotterdam aan de Nieuwemarkt is in opdracht van de gemeente verbouwd en gerenoveerd tot onderwijsgebouw van de Erasmus Universiteit. Sinds juni 2014 biedt het gebouw ruimte aan 750 studenten en 60 medewerkers van het Erasmus University College (EUC).

Hieraan gingen vooraf: een periode van zeer zorgvuldig slopen om het oorspronkelijke interieur tevoorschijn te halen; een volledige restauratie van de authentieke details en een transformatiefase om een modern onderwijsgebouw te realiseren. Kortweg: een zeer interessant project voor directievoerder en toezichthouder Stevens Van Dijck.

3527-EUC-2T8C45183527-EUC-2T8C6103 Foto's: Ossip van Duivebode

Voor ons startte het project dan ook in 2012 met een Europese aanbesteding. Een jaar eerder werd besloten het EUC te huisvesten in de uit 1923 stammende gemeentebibliotheek, waarin vanaf 1989 het onderwijsmuseum was ondergebracht. Het ontwerp van de transformatie is van architectenbureau designed by Erick van Egeraat en wordt gekenmerkt door een zeer hoog afwerkingsniveau.

Het bouwproces begon in augustus 2012 met een zorgvuldige sloop van de tussenvloeren, gipswanden en verlaagde plafonds. In hoog tempo is het ontwerp van architectenbureau desi...

Lees meer over dit project >Of bekijk een volgend project >

Bereken uw potentiële besparing in een paar eenvoudige stappen in de HNW Business Case!

Door bewuster om te gaan met uw werkomgeving kunt u besparen op het ruimtegebruik en daarmee op uw huisvestingslasten. Besparingen van 25% tot wel 50% zijn goed mogelijk en #HNW biedt u deze kansen! Met behulp van de Business Case berekent u snel wat u kunt besparen en wat uw terugverdientijd van uw investering is. Het programma berekent de materiële besparingen. Daarnaast zijn er de niet te onderschatten immateriële voordelen zoals bijvoorbeeld verhoogde productiviteit, flexibiliteit, dynamiek en medewerkerstevredenheid.

Lees meer...

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Vraag nu een advies aan of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op